svetvomne.sk

Orechové medovníky s rumovou polevou

    

Sladké medovníčky s jemnou chuťou rumu.

Kuchtil

Počet porcií

50

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor práškový230gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
korenie perníkové1čajová lyžička
med1polievková lyžica
múka hladká325gramov
múka hladká-
orechy vlašské mleté50gramov
rum tmavý3polievkové lyžice
vajce slepačie2kusy
voda1polievková lyžica

1. 

vajce slepačie 2 kusy  cukor práškový 100 gramov

Vajíčka vymiešame s cukrom.

2. 

med 1 polievková lyžica  korenie perníkové 1 čajová lyžička

Vmiešame med, perníkové korenie,...

3. 

orechy vlašské mleté 50 gramov

...orechy...

4. 

múka hladká 325 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

...a múku zmiešanú so sódou bikarbónou.

5. 

Vypracujeme cesto a necháme ho v chlade 2 hodiny odpočívať.

6. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm.

7. 

Vykrajovacie formičky stredné - rôzne tvary

Vykrajujeme rôzne tvary.

8. 

Vykrojené tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.

9. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

10. 

cukor práškový 130 gramov  voda 1 polievková lyžica  rum tmavý 3 polievkové lyžice

Do misky nasypeme cukor, prilejeme horúcu vodu a rum.

11. 

Vymiešame.

12. 

Horúce medovníky potrieme polevou...

13. 

...a necháme zaschnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť