svetvomne.sk

Gaštanové plnené srdiečka

    

Krémové gaštanové koláčiky na vianočný stôl.

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor práškový125gramov
cukor práškový-
gaštanové pyré mrazené250gramov
maslo150gramov
múka hladká200gramov
rum tmavý5polievkových lyžíc
soľ1štipka
vajce slepačie1kus

1. 

múka hladká 200 gramov  cukor práškový 75 gramov  soľ 1 štipka  vajce slepačie 1 kus  gaštanové pyré mrazené 100 gramov  maslo 100 gramov  rum tmavý 2 polievkové lyžice

Múku, cukor, štipku soli, vajce, rozmrazené gaštanové pyré, zmäknuté maslo a rum vložíme do misy.

2. 

Vypracujeme jemné, lepivé cesto. Vytvarujeme do bochníka a vložíme do chladničky na hodinu stuhnúť.

3. 

maslo 50 gramov  cukor práškový 50 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

4. 

gaštanové pyré mrazené 150 gramov  rum tmavý 3 polievkové lyžice

Pridáme rozmrazené gaštanové pyré a rum.

5. 

Vymiešame krém a vložíme do chladničky.

6. 

Ľahko stuhnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 6-7 mm.

7. 

Vykrajujeme srdiečka.

8. 

Pomocou noža poprekladáme srdiečka na plech vyložený papierom na pečenie.

9. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

10. 

Necháme vychladnúť.

11. 

Vždy dve a dve srdiečka...

12. 

... zlepujeme krémom.

13. 

cukor práškový

Posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť