Gaštanové plnené srdiečka
Krémové gaštanové koláčiky na vianočný stôl.
recept,fotorecept,gaštanové pyré mrazené,gaštanové pyré mrazené,rum tmavý,rum tmavý,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 125 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
gaštanové pyré mrazené | 250 | gramov | |
maslo | 150 | gramov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
rum tmavý | 5 | polievkových lyžíc | |
soľ | 1 | štipka | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
múka hladká 200 gramov • cukor práškový 75 gramov • soľ 1 štipka • vajce slepačie 1 kus • gaštanové pyré mrazené 100 gramov • maslo 100 gramov • rum tmavý 2 polievkové lyžice
Múku, cukor, štipku soli, vajce, rozmrazené gaštanové pyré, zmäknuté maslo a rum vložíme do misy.
2.
Vypracujeme jemné, lepivé cesto. Vytvarujeme do bochníka a vložíme do chladničky na hodinu stuhnúť.
3.
maslo 50 gramov • cukor práškový 50 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.
4.
gaštanové pyré mrazené 150 gramov • rum tmavý 3 polievkové lyžice
Pridáme rozmrazené gaštanové pyré a rum.
5.
Vymiešame krém a vložíme do chladničky.
6.
Ľahko stuhnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 6-7 mm.
7.
Vykrajovacia formička Srdce ø 5 cm
Vykrajujeme srdiečka.
8.
Pomocou noža poprekladáme srdiečka na plech vyložený papierom na pečenie.
9.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.
10.
Necháme vychladnúť.
11.
Vždy dve a dve srdiečka...
12.
... zlepujeme krémom.
Dobrú chuť!