Krémové gaštanové koláčiky na vianočný stôl.
recept,fotorecept,gaštanové pyré mrazené,gaštanové pyré mrazené,rum tmavý,rum tmavý,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Kuchtil
Počet porcií
35
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
1.
múka hladká 200 gramov • cukor práškový 75 gramov • soľ 1 štipka • vajce slepačie 1 kus • gaštanové pyré mrazené 100 gramov • maslo 100 gramov • rum tmavý 2 polievkové lyžice
Múku, cukor, štipku soli, vajce, rozmrazené gaštanové pyré, zmäknuté maslo a rum vložíme do misy.
2.
Vypracujeme jemné, lepivé cesto. Vytvarujeme do bochníka a vložíme do chladničky na hodinu stuhnúť.
3.
maslo 50 gramov • cukor práškový 50 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.
4.
gaštanové pyré mrazené 150 gramov • rum tmavý 3 polievkové lyžice
Pridáme rozmrazené gaštanové pyré a rum.
5.
Vymiešame krém a vložíme do chladničky.
6.
Ľahko stuhnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 6-7 mm.
7.
Vykrajovacia formička Srdce ø 5 cm
Vykrajujeme srdiečka.
8.
Pomocou noža poprekladáme srdiečka na plech vyložený papierom na pečenie.
9.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.
10.
Necháme vychladnúť.
11.
Vždy dve a dve srdiečka...
12.
... zlepujeme krémom.
Dobrú chuť!
cukor práškový | 125 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
gaštanové pyré mrazené | 250 | gramov | |
maslo | 150 | gramov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
rum tmavý | 5 | polievkových lyžíc | |
soľ | 1 | štipka | |
vajce slepačie | 1 | kus |