svetvomne.sk

Gaštanové plnené srdiečka

     

Krémové gaštanové koláčiky na vianočný stôl.

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cukor práškový125gramov
Cukor práškový
Gaštanové pyré mrazené250gramov
Maslo150gramov
Múka hladká200gramov
Rum tmavý5polievkových lyžíc
Soľ1štipka
Vajce slepačie1kus

1. 

múka hladká 200 g  cukor práškový 75 g  soľ 1 štipka  vajce slepačie 1 ks  gaštanové pyré mrazené 100 g  maslo 100 g  rum tmavý 2 PL

Múku, cukor, štipku soli, vajce, rozmrazené gaštanové pyré, zmäknuté maslo a rum vložíme do misy.

2. 

Vypracujeme jemné, lepivé cesto. Vytvarujeme do bochníka a vložíme do chladničky na hodinu stuhnúť.

3. 

maslo 50 g  cukor práškový 50 g

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

4. 

gaštanové pyré mrazené 150 g  rum tmavý 3 PL

Pridáme rozmrazené gaštanové pyré a rum.

5. 

Vymiešame krém a vložíme do chladničky.

6. 

Ľahko stuhnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 6-7 mm.

7. 

Vykrajujeme srdiečka.

8. 

Pomocou noža poprekladáme srdiečka na plech vyložený papierom na pečenie.

9. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

10. 

Necháme vychladnúť.

11. 

Vždy dve a dve srdiečka...

12. 

... zlepujeme krémom.

13. 

cukor práškový

Posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť