svetvomne.sk

Orechové maslové tortičky-dordoletky

     

Trojvrstvové, krehké a chuťovo úžasné koláčiky. Vhodné na každú slávnostnú príležitosť, zvlášť na vianočný stôl.

Kuchtil

Počet porcií

26

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 

1. 

múka hladká 175 g  cukor práškový 75 g  maslo 125 g  orechy vlašské mleté 75 g  kakao - prášok 20 g

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, nasekané maslo, orechy a kakao.

2. 

Vypracujeme cesto.

3. 

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme najmenej 4 hodiny stuhnúť v chlade.

4. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 mm. Vykrajujeme tenké kolieska o priemere 4 cm. Kolieska preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

5. 

Pečieme 7 min. pri teplote 180°C.

6. 

vaječný žĺtok 2 ks  cukor kryštálový 60 g

Kolieska necháme vychladnúť a pripravíme si krém. Vaječné žĺtky vyšľaháme do peny s cukrom. Položíme do parného kúpeľa a miešame do zhustnutia.

7. 

maslo 200

Do chladnúcich žĺtkov zašľaháme maslo.

8. 

Tortičky skladáme z troch upečených korpusov. Na prvý natrieme asi 2-3 mm krému.

9. 

rum tmavý

Druhý koprus namočíme do rumu a rýchlo vytiahneme. Položíme na prvý s krémom.

10. 

Opäť potrieme krémom a položíme tretí korpus.

11. 

Tortičku po celom obvode natrieme jemne krémom...

12. 

orechy vlašské mleté

...a obalíme v orechoch.

13. 

čokoláda  orechy vlašské

Niektoré tortičky môžeme potrieť krémom aj zvrchu a opäť obaliť v orechoch. Tie, ktoré takto nespracujeme môžeme poliať rozpustenou čokoládou a ozdobiť orechom.

14. 

Necháme dva-tri dni odležať a môžeme podávať. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť