svetvomne.sk

Orechové maslové tortičky-dordoletky

    

Trojvrstvové, krehké a chuťovo úžasné koláčiky. Vhodné na každú slávnostnú príležitosť, zvlášť na vianočný stôl.

Kuchtil

Počet porcií

26

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 

1. 

múka hladká 175 gramov  cukor práškový 75 gramov  maslo 125 gramov  orechy vlašské mleté 75 gramov  kakao - prášok 20 gramov

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, nasekané maslo, orechy a kakao.

2. 

Vypracujeme cesto.

3. 

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme najmenej 4 hodiny stuhnúť v chlade.

4. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 mm. Vykrajujeme tenké kolieska o priemere 4 cm. Kolieska preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

5. 

Pečieme 7 min. pri teplote 180°C.

6. 

vaječný žĺtok 2 kusy  cukor kryštálový 60 gramov

Kolieska necháme vychladnúť a pripravíme si krém. Vaječné žĺtky vyšľaháme do peny s cukrom. Položíme do parného kúpeľa a miešame do zhustnutia.

7. 

maslo 200

Do chladnúcich žĺtkov zašľaháme maslo.

8. 

Tortičky skladáme z troch upečených korpusov. Na prvý natrieme asi 2-3 mm krému.

9. 

rum tmavý

Druhý koprus namočíme do rumu a rýchlo vytiahneme. Položíme na prvý s krémom.

10. 

Opäť potrieme krémom a položíme tretí korpus.

11. 

Tortičku po celom obvode natrieme jemne krémom...

12. 

orechy vlašské mleté

...a obalíme v orechoch.

13. 

čokoláda  orechy vlašské

Niektoré tortičky môžeme potrieť krémom aj zvrchu a opäť obaliť v orechoch. Tie, ktoré takto nespracujeme môžeme poliať rozpustenou čokoládou a ozdobiť orechom.

14. 

Necháme dva-tri dni odležať a môžeme podávať. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť