svetvomne.sk

Pohánkové medovníky

     

Bezlepkové medovníčky s orechmi.

Kuchtil

Počet porcií

50

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cukor práškový30gramov
Jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
Korenie perníkové1čajová lyžička
Mandle lupienky
Maslo50gramov
Med70gramov
Orechy vlašské
Orechy vlašské mleté40gramov
Pohánková múka250gramov
Vajce slepačie1kus
Vaječný bielok1kus
Voda2polievkové lyžice
Škorica mletá½čajovej lyžičky

1. 

pohánková múka 250 g  orechy vlašské mleté 40 g  cukor práškový 30 g  med 70 g  vajce slepačie 1 ks  maslo 50 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL  korenie perníkové 1 ČL  škorica mletá ½ ČL  voda 2 PL

Uvedené ingrediencie vložíme do misy.

2. 

Vypracujeme cesto.

3. 

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 2 hodiny odležať v chlade.

4. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Cesto rozvaľkávame na silikónovej podložke (prípadne na papieri na pečenie), aby sme ho nemuseli podsýpať múkou. Vykrajujeme obľúbené perníkové tvary.

5. 

vaječný bielok 1 ks

Vykrojené perníčky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným bielkom.

6. 

orechy vlašské

Ozdobíme kúskami orechov...

7. 

mandle lupienky

...alebo lupienkami mandlí (prípadne hrozienkami a pod.).

8. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

9. 

Skladujeme uzatvorené v nádobe s kúskom jabĺčka, od ktorého zmäknú.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť