svetvomne.sk

Pohánkové medovníky

    

Bezlepkové medovníčky s orechmi.

Kuchtil

Počet porcií

50

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor práškový30gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
korenie perníkové1čajová lyžička
mandle lupienky-
maslo50gramov
med70gramov
orechy vlašské-
orechy vlašské mleté40gramov
pohánková múka250gramov
vajce slepačie1kus
vaječný bielok1kus
voda2polievkové lyžice
škorica mletá½čajovej lyžičky

1. 

pohánková múka 250 gramov  orechy vlašské mleté 40 gramov  cukor práškový 30 gramov  med 70 gramov  vajce slepačie 1 kus  maslo 50 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky  korenie perníkové 1 čajová lyžička  škorica mletá ½ čajovej lyžičky  voda 2 polievkové lyžice

Uvedené ingrediencie vložíme do misy.

2. 

Vypracujeme cesto.

3. 

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 2 hodiny odležať v chlade.

4. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Cesto rozvaľkávame na silikónovej podložke (prípadne na papieri na pečenie), aby sme ho nemuseli podsýpať múkou. Vykrajujeme obľúbené perníkové tvary.

5. 

vaječný bielok 1 kus

Vykrojené perníčky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným bielkom.

6. 

orechy vlašské

Ozdobíme kúskami orechov...

7. 

mandle lupienky

...alebo lupienkami mandlí (prípadne hrozienkami a pod.).

8. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

9. 

Skladujeme uzatvorené v nádobe s kúskom jabĺčka, od ktorého zmäknú.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť