svetvomne.sk

Pohánkové medovníky

Pohánkové medovníky

    

Bezlepkové medovníčky s orechmi.

recept,fotorecept,pohánková múka,orechy vlašské mleté,med,Suché pečivo,Vianočné recepty,Bezlepkové

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

50

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. 

pohánková múka 250 gramov  orechy vlašské mleté 40 gramov  cukor práškový 30 gramov  med 70 gramov  vajce slepačie 1 kus  maslo 50 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky  korenie perníkové 1 čajová lyžička  škorica mletá ½ čajovej lyžičky  voda 2 polievkové lyžice

Uvedené ingrediencie vložíme do misy.

2. 

Vypracujeme cesto.

3. 

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 2 hodiny odležať v chlade.

4. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Cesto rozvaľkávame na silikónovej podložke (prípadne na papieri na pečenie), aby sme ho nemuseli podsýpať múkou. Vykrajujeme obľúbené perníkové tvary.

5. 

vaječný bielok 1 kus

Vykrojené perníčky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným bielkom.

6. 

orechy vlašské

Ozdobíme kúskami orechov...

7. 

mandle lupienky

...alebo lupienkami mandlí (prípadne hrozienkami a pod.).

8. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

9. 

Skladujeme uzatvorené v nádobe s kúskom jabĺčka, od ktorého zmäknú.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

cukor práškový30gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
korenie perníkové1čajová lyžička
mandle lupienky-
maslo50gramov
med70gramov
orechy vlašské-
orechy vlašské mleté40gramov
pohánková múka250gramov
vajce slepačie1kus
vaječný bielok1kus
voda2polievkové lyžice
škorica mletá½čajovej lyžičky

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť