RECEPTY

Pohánkové kolieska s džemom

Pohánkové kolieska s džemom

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Suché pečivo z pohánkovej múky má špecifickú chuť. Nie je také hladké na jazyku ako klasické pečivo z bielej múky, avšak túto chuťovú drobnosť vyvažujú pozitíva konzumácie pohánky. Podávame s dobrým teplým čajom.

recept,fotorecept,pohánková múka,Suché pečivo,Bezlepkové,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový50gramov
džem jahodový-
kypriaci prášok do pečiva½čajovej lyžičky
maslo120gramov
med50gramov
pohánková múka250gramov
vajce slepačie1kus
škorica mletá1čajová lyžička

 

Recept

1. 

pohánková múka 250 gramov  maslo 120 gramov  cukor práškový 50 gramov  med 50 gramov  vajce slepačie 1 kus  škorica mletá 1 čajová lyžička  kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky

Do misy nasypeme pohánkovú múku, pridáme zmäknuté maslo a ostatné uvedené ingrediencie.

Do misy nasypeme pohánkovú múku, pridáme...

2. 

Vypracujeme kompaktné cesto, kroré necháme v chlade 12 hodín odpočívať.

Vypracujeme kompaktné cesto, kroré necháme v...

3. 

Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie na hrúbku asi 3-4 mm.

Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie na...

4. 

Vykrajujeme kolieska, do ktorých môžeme odtlačiť ľubovoľný vzor.

Vykrajujeme kolieska, do ktorých môžeme...

5. 

Kolieska pomocou nožíka preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Kolieska pomocou nožíka preložíme na plech...

6. 

Pečieme 10 min. pri teplote 170°C.

Pečieme 10 min. pri teplote 170°C....

7. 

džem jahodový

Vychladené kolieska spájame džemom.

Vychladené kolieska spájame džemom....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť