Pohánkové kolieska s džemom
Suché pečivo z pohánkovej múky má špecifickú chuť. Nie je také hladké na jazyku ako klasické pečivo z bielej múky, avšak túto chuťovú drobnosť vyvažujú pozitíva konzumácie pohánky. Podávame s dobrým teplým čajom.
recept,fotorecept,pohánková múka,Suché pečivo,Bezlepkové,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 50 | gramov | |
džem jahodový | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 120 | gramov | |
med | 50 | gramov | |
pohánková múka | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
pohánková múka 250 gramov • maslo 120 gramov • cukor práškový 50 gramov • med 50 gramov • vajce slepačie 1 kus • škorica mletá 1 čajová lyžička • kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky
Do misy nasypeme pohánkovú múku, pridáme zmäknuté maslo a ostatné uvedené ingrediencie.
2.
Vypracujeme kompaktné cesto, kroré necháme v chlade 12 hodín odpočívať.
3.
Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie na hrúbku asi 3-4 mm.
4.
Vykrajujeme kolieska, do ktorých môžeme odtlačiť ľubovoľný vzor.
5.
Kolieska pomocou nožíka preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
6.
Pečieme 10 min. pri teplote 170°C.
Dobrú chuť!