Karamelové vegan guľôčky

Obľúbené burizonové guľôčky bez mlieka a masla a pritom rovnako skvelé, ako tie s maslom a so zahusteným sladeným mliekom... a možno aj lepšie. Mňam!
recept,fotorecept,cukor trstinový,burizóny ryžové,Suché pečivo,Bezlaktózové,Nepečené,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Vianočné recepty,Bezlepkové
Suché pečivo
Kategórie
Suché pečivo › Bezlaktózové › Nepečené › Vegánske recepty › Vegetariánske recepty › Vianočné recepty › Bezlepkové › Vianočné pečivo › Vianočné nepečené dezerty ›Ingrediencie
Ingrediencie
burizóny ryžové | 70 238 | gramov kcal | |
cukor trstinový | 150 594 | gramov kcal | |
sójové mlieko | 75 34 | mililitrov kcal | |
tahini | 50 298 | gramov kcal |
Recept

2.
...a pomalým zahrievaním rozpustíme na karamel.




6.
Hmotu premiešavame a keď je mierne teplá začneme z nej tvoriť menšie guľôčky. Počas tvorenie si dlane jemne namočíme vo vode, aby sa nám hmota nelepila na ruky.

7.
Uložíme stuhnúť na 24 hodín do chladu.

8.
Potom poprekladáme do papierových košíčkov a môžeme podávať. Skladujeme v chladničke.

Dobrú chuť!