svetvomne.sk

Karamelové vegan guľôčky

    

Obľúbené burizonové guľôčky bez mlieka a masla a pritom rovnako skvelé, ako tie s maslom a so zahusteným sladeným mliekom... a možno aj lepšie. Mňam!

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
burizóny ryžové70gramov
cukor trstinový150gramov
sójové mlieko75mililitrov
tahini50gramov

1. 

cukor trstinový 150 gramov

Do hrnca nasypeme cukor...

2. 

...a pomalým zahrievaním rozpustíme na karamel.

3. 

sójové mlieko 75 mililitrov

Pridáme sójové mlieko a ďalej zahrievame do rozpustenia.

4. 

tahini 50 gramov

Primiešame sezamovú pastu a miešame do rozpustenia.

5. 

burizóny ryžové 70 gramov

Odstavíme z ohňa a dobre vmiešame burizony.

6. 

Hmotu premiešavame a keď je mierne teplá začneme z nej tvoriť menšie guľôčky. Počas tvorenie si dlane jemne namočíme vo vode, aby sa nám hmota nelepila na ruky.

7. 

Uložíme stuhnúť na 24 hodín do chladu.

8. 

Potom poprekladáme do papierových košíčkov a môžeme podávať. Skladujeme v chladničke.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť