Karamelové vegan guľôčky
Obľúbené burizonové guľôčky bez mlieka a masla a pritom rovnako skvelé, ako tie s maslom a so zahusteným sladeným mliekom... a možno aj lepšie. Mňam!
recept,fotorecept,cukor trstinový,burizóny ryžové,Suché pečivo,Bezlaktózové,Nepečené,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Vianočné recepty,Bezlepkové
Suché pečivo
Kategórie
Suché pečivo › Bezlaktózové › Nepečené › Vegánske recepty › Vegetariánske recepty › Vianočné recepty › Bezlepkové › Vianočné nepečené dezerty › Vianočné pečivo ›
Ingrediencie
Ingrediencie
burizóny ryžové | 70 | gramov | |
cukor trstinový | 150 | gramov | |
sójové mlieko | 75 | mililitrov | |
tahini | 50 | gramov |
Recept
2.
...a pomalým zahrievaním rozpustíme na karamel.
6.
Hmotu premiešavame a keď je mierne teplá začneme z nej tvoriť menšie guľôčky. Počas tvorenie si dlane jemne namočíme vo vode, aby sa nám hmota nelepila na ruky.
7.
Uložíme stuhnúť na 24 hodín do chladu.
8.
Potom poprekladáme do papierových košíčkov a môžeme podávať. Skladujeme v chladničke.
Dobrú chuť!