Londýnske štangličky
Orechové vianočné pečivo našich starých mám.
recept,fotorecept,džem ríbezľový,orechy vlašské mleté,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 170 | gramov | |
džem ríbezľový | 125 | gramov | |
maslo | 90 | gramov | |
múka hladká | 160 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 125 | gramov | |
soľ | - | ||
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy |
Recept
1.
múka hladká 160 gramov • cukor práškový 45 gramov • maslo 90 gramov • vaječný žĺtok 3 kusy
Múku zmiešame s cukrom, pridáme nakrájané maslo, vaječné žĺtky a vypracujeme cesto.
2.
Cesto vložíme do plechu (20x30 cm) a rovnomerne roztlačíme. Predpečieme v predhriatej rúre do ružova (asi 15 minút pri teplote 180°C).
7.
Orechový sneh natrieme na džem.
8.
Pečieme 20 min. pri teplote 160°C.
9.
Koláč necháme v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc. Potom na plechu prekrojíme na polovicu po dĺžke a krájame 2 cm široké štangličky.
Dobrú chuť!