Londýnske štangličky

Orechové vianočné pečivo našich starých mám.
recept,fotorecept,džem ríbezľový,orechy vlašské mleté,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 170 660 | gramov kcal | |
džem ríbezľový | 125 288 | gramov kcal | |
maslo | 90 661 | gramov kcal | |
múka hladká | 160 556 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 125 843 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vaječný bielok | 3 51 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 3 171 | kusy kcal |
Recept
1.
múka hladká 160 gramov • cukor práškový 45 gramov • maslo 90 gramov • vaječný žĺtok 3 kusy
Múku zmiešame s cukrom, pridáme nakrájané maslo, vaječné žĺtky a vypracujeme cesto.

2.
Cesto vložíme do plechu (20x30 cm) a rovnomerne roztlačíme. Predpečieme v predhriatej rúre do ružova (asi 15 minút pri teplote 180°C).





7.
Orechový sneh natrieme na džem.

8.
Pečieme 20 min. pri teplote 160°C.

9.
Koláč necháme v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc. Potom na plechu prekrojíme na polovicu po dĺžke a krájame 2 cm široké štangličky.

Dobrú chuť!