svetvomne.sk

Poľovnícke orechové gombíky

    

Drobné chrumkavé pečivo s orechovým snehom, obľúbená pochúťka na váš sviatočný stôl.

Kuchtil

Počet porcií

50

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

múka hladká 175 gramov  cukor práškový 25 gramov  maslo 90 gramov  vaječný žĺtok 2 kusy  mlieko plnotučné 3,5% 1 polievková lyžica

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, zmäknuté maslo, vaječné žĺtky a trochu mlieka.

2. 

Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme pol hodiny odpočívať v chlade.

3. 

vaječný bielok 2 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

cukor práškový 120 gramov

Do snehu zašľaháme cukor...

5. 

...a v horúcom parnom kúpeli vymiešame hladký krém. Miešame asi 5 minút, krém nesmie variť.

6. 

orechy vlašské mleté 100 gramov

Do krému pridáme orechy...

7. 

... a zamiešame.

8. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme tvary.

9. 

Vykrojené tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.

10. 

orechy vlašské

Na kolieska kladieme čajovou lyžičkou kôpky orechového snehu. Ozdobíme vlašskými orechami.

11. 

Pečieme 30 min. pri teplote 160°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť