Poľovnícke orechové gombíky
Drobné chrumkavé pečivo s orechovým snehom, obľúbená pochúťka na váš sviatočný stôl.
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,orechy vlašské,Suché pečivo,Vianočné recepty,Sezónne recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 145 | gramov | |
maslo | 90 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 1 | polievková lyžica | |
múka hladká | 175 | gramov | |
múka hladká | - | ||
orechy vlašské | - | ||
orechy vlašské mleté | 100 | gramov | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 2 | kusy | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy |
Recept
1.
múka hladká 175 gramov • cukor práškový 25 gramov • maslo 90 gramov • vaječný žĺtok 2 kusy • mlieko plnotučné 3,5% 1 polievková lyžica
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, zmäknuté maslo, vaječné žĺtky a trochu mlieka.
2.
Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme pol hodiny odpočívať v chlade.
5.
...a v horúcom parnom kúpeli vymiešame hladký krém. Miešame asi 5 minút, krém nesmie variť.
7.
... a zamiešame.
8.
Vykrajovacie koliesko ø 4 cm
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme tvary.
9.
Vykrojené tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
10.
Na kolieska kladieme čajovou lyžičkou kôpky orechového snehu. Ozdobíme vlašskými orechami.
11.
Pečieme 30 min. pri teplote 160°C.
Dobrú chuť!