RECEPTY

Poľovnícke orechové gombíky

Poľovnícke orechové gombíky

Drobné chrumkavé pečivo s orechovým snehom, obľúbená pochúťka na váš sviatočný stôl.

recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,orechy vlašské,Suché pečivo,Vianočné recepty,Sezónne recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

50

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový145gramov
maslo90gramov
mlieko plnotučné 3,5%1polievková lyžica
múka hladká175gramov
múka hladká-
orechy vlašské-
orechy vlašské mleté100gramov
soľ1štipka
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy

 

Recept

1. 

múka hladká 175 gramov  cukor práškový 25 gramov  maslo 90 gramov  vaječný žĺtok 2 kusy  mlieko plnotučné 3,5% 1 polievková lyžica

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, zmäknuté maslo, vaječné žĺtky a trochu mlieka.

2. 

Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme pol hodiny odpočívať v chlade.

3. 

vaječný bielok 2 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

cukor práškový 120 gramov

Do snehu zašľaháme cukor...

5. 

...a v horúcom parnom kúpeli vymiešame hladký krém. Miešame asi 5 minút, krém nesmie variť.

6. 

orechy vlašské mleté 100 gramov

Do krému pridáme orechy...

7. 

... a zamiešame.

8. 

múka hladká

Vykrajovacie koliesko ø 4 cm

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme tvary.

9. 

Vykrojené tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.

10. 

orechy vlašské

Na kolieska kladieme čajovou lyžičkou kôpky orechového snehu. Ozdobíme vlašskými orechami.

11. 

Pečieme 30 min. pri teplote 160°C.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť