RECEPTY

Marcipánové trojuholníčky biberle

Marcipánové trojuholníčky biberle

Sladké biberle rozhodne odporúčame na vianočný stôl! Je to medovo-marcipánové pečivo pochádzajúce zo Švajčiarska, kde je veľmi obľúbené. Určite vám bude chutiť!

recept,fotorecept,med,marcipán,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

48

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový50gramov
cukor práškový1čajová lyžička
korenie perníkové1polievková lyžica
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
marcipán300gramov
maslo30gramov
med120gramov
múka hladká200gramov
múka hladká-
vaječný bielok1kus
voda1polievková lyžica

 

Recept

1. 

med 120 gramov  cukor kryštálový 50 gramov  maslo 30 gramov

Med, cukor a maslo vymiešame do penista.

2. 

múka hladká 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  korenie perníkové 1 polievková lyžica

Múku, kypriaci prášok a korenie premiešame.

3. 

Múku pridáme k maslovo-medovému základu...

4. 

...a vypracujeme cesto.

5. 

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade hodinu odpočívať.

6. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 32x24 cm. Pokrájame na štvrtiny tak, aby vznikli štyri cestá s rozmermi 24x8 cm.

7. 

marcipán 300 gramov  vaječný bielok 1 kus

Marcipán rozdelíme na štvrtiny. Z každej časti vytvoríme valček 24 cm dlhý. Valčeky marcipánu vkladáme do cesta, ktorého okraje potrieme rozšľahaným bielkom.

8. 

Marcipán zabalíme.

9. 

Pokrájame na 2 cm dlhé kúsky.

10. 

Jednu stranu jemne stiahneme a vytvoríme trojuholník tak, aby marcipán bolo vidieť len z jednej strany.

11. 

Trojuholníčky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

12. 

cukor práškový 1 čajová lyžička  voda 1 polievková lyžica

Pečieme pri teplote 180°C 13-15 minút. Cukor rozmiešame vo vode a horúce biberle potrieme. Necháme vychladnúť. Skladujeme v suchu a chlade.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies