Marcipánové trojuholníčky biberle
Sladké biberle rozhodne odporúčame na vianočný stôl! Je to medovo-marcipánové pečivo pochádzajúce zo Švajčiarska, kde je veľmi obľúbené. Určite vám bude chutiť!
recept,fotorecept,med,marcipán,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 50 | gramov | |
cukor práškový | 1 | čajová lyžička | |
korenie perníkové | 1 | polievková lyžica | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
marcipán | 300 | gramov | |
maslo | 30 | gramov | |
med | 120 | gramov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
múka hladká | - | ||
vaječný bielok | 1 | kus | |
voda | 1 | polievková lyžica |
Recept
1.
med 120 gramov • cukor kryštálový 50 gramov • maslo 30 gramov
Med, cukor a maslo vymiešame do penista.
2.
múka hladká 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • korenie perníkové 1 polievková lyžica
Múku, kypriaci prášok a korenie premiešame.
3.
Múku pridáme k maslovo-medovému základu...
4.
...a vypracujeme cesto.
5.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade hodinu odpočívať.
6.
Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 32x24 cm. Pokrájame na štvrtiny tak, aby vznikli štyri cestá s rozmermi 24x8 cm.
7.
marcipán 300 gramov • vaječný bielok 1 kus
Marcipán rozdelíme na štvrtiny. Z každej časti vytvoríme valček 24 cm dlhý. Valčeky marcipánu vkladáme do cesta, ktorého okraje potrieme rozšľahaným bielkom.
8.
Marcipán zabalíme.
9.
Pokrájame na 2 cm dlhé kúsky.
10.
Jednu stranu jemne stiahneme a vytvoríme trojuholník tak, aby marcipán bolo vidieť len z jednej strany.
11.
Trojuholníčky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
12.
cukor práškový 1 čajová lyžička • voda 1 polievková lyžica
Pečieme pri teplote 180°C 13-15 minút. Cukor rozmiešame vo vode a horúce biberle potrieme. Necháme vychladnúť. Skladujeme v suchu a chlade.
Dobrú chuť!