Marcipánové stromčeky
Chrumkavé vianočné stromčeky, ktorým sa nikto neubráni. Určite sa stanú vašim favoritom.
recept,fotorecept,marcipán,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 450 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
marcipán | 200 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
múka polohrubá | 400 | gramov | |
potravinárska farba zelená prírodná | - | ||
soľ | - | ||
vaječný bielok | 2 | kusy |
Recept
1. Príprava cesta
múka polohrubá 400 gramov • maslo 250 gramov • cukor práškový 150 gramov • soľ • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • marcipán 200 gramov
Múku spolu s maslom, cukrom, štipkou soli, práškom do pečiva a postrúhanou marcipánovou hmotou zmiešame dohromady. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu v chlade.
2. Bielkové zdobenie
potravinárska farba zelená prírodná • vaječný bielok 2 kusy • cukor práškový 300 gramov
Z bielkov vyšľaháme sneh, postupne na konci šľahania prisypeme cukor. Do zmesi kvapneme kvapku gélovej zelenej potravinárskej farby alebo štipku prášku potravinárskej farby.
3. Vyvaľkáme cesto
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme stromčeky.
4. Zdobenie
Stromčeky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý stromček dookola vyzdobíme zafarbenou bielkovou hmotou. Niektoré stromčeky môžeme potrieť hmotou celé.
5. Pečenie
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 minút.
Dobrú chuť!