Marcipánové stromčeky
![Marcipánové stromčeky](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000704/img_sk_4x3/marcipanove-stromceky_00180.jpg)
Chrumkavé vianočné stromčeky, ktorým sa nikto neubráni. Určite sa stanú vašim favoritom.
recept,fotorecept,marcipán,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 450 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
marcipán | 200 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
múka polohrubá | 400 | gramov | |
potravinárska farba zelená prírodná | - | ||
soľ | - | ||
vaječný bielok | 2 | kusy |
Recept
1. Príprava cesta
múka polohrubá 400 gramov • maslo 250 gramov • cukor práškový 150 gramov • soľ • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • marcipán 200 gramov
Múku spolu s maslom, cukrom, štipkou soli, práškom do pečiva a postrúhanou marcipánovou hmotou zmiešame dohromady. Vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu v chlade.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000704/small/IMG_4792.jpg)
2. Bielkové zdobenie
potravinárska farba zelená prírodná • vaječný bielok 2 kusy • cukor práškový 300 gramov
Z bielkov vyšľaháme sneh, postupne na konci šľahania prisypeme cukor. Do zmesi kvapneme kvapku gélovej zelenej potravinárskej farby alebo štipku prášku potravinárskej farby.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000704/small/IMG_4797.jpg)
3. Vyvaľkáme cesto
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme stromčeky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000704/small/IMG_4799.jpg)
4. Zdobenie
Stromčeky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý stromček dookola vyzdobíme zafarbenou bielkovou hmotou. Niektoré stromčeky môžeme potrieť hmotou celé.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000704/small/IMG_4801.jpg)
5. Pečenie
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000704/small/IMG_4803.jpg)
Dobrú chuť!