svetvomne.sk

Kakaové medovníky

    

Mäkučké medovníky s kakaovou príchuťou. Medovníky sú chutné aj neozdobené, samozrejme krajšie sú zdobené s bielkovou polevou.

Kuchtil

Počet porcií

60

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor práškový360gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
kakao - prášok5polievkových lyžíc
maslo150gramov
med6polievkových lyžíc
múka hladká600gramov
vajce slepačie3kusy
vaječný bielok30gramov
škorica mletá2čajové lyžičky

1. 

múka hladká 600 gramov  cukor práškový 180 gramov  maslo 150 gramov  vajce slepačie 3 kusy  kakao - prášok 5 polievkových lyžíc  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička  škorica mletá 2 čajové lyžičky  med 6 polievkových lyžíc

Do väčšej nádoby navážime múku, pridáme cukor, vajcia, kakao, med, maslo, sódu bikarbónu a mletú škoricu. Všetko spolu premiešame. Vypracujeme cesto.

2. 

Cesto necháme v chlade 30 minút.

3. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, vykrajujeme vianočné tvary.

4. 

Rúru predhrejeme na 180°C. Plech na pečenie vymastíme maslom alebo vyložíme papierom na pečenie. Na plech poukladáme jednotlivé medovníčky.

5. 

Pečieme cca 7 minút.

6. Príprava bielkovej polevy

cukor práškový 180 gramov  vaječný bielok 30 gramov

Cukor preosejeme. Postupne ho primiešame ručne metličkou do jedného vaječného bielka.

Príprava bielkovej polevy

7. 

Miešame až kým nám nevznikne polotuhá poleva. Jej konzistencia by mala byť taká, aby z metličky nestekala naspäť do misky. Ak sa nám zdá poleva riedka, pridáme ešte cukor. Ak sa nám zdá príliš hustá rozriedime ju bielkom.

8. 

Upečené medovníky ľubovolne zdobíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť