svetvomne.sk

Kakaové medovníky

     

Mäkučké medovníky s kakaovou príchuťou. Medovníky sú chutné aj neozdobené, samozrejme krajšie sú zdobené s bielkovou polevou.

Kuchtil

Počet porcií

60

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cukor práškový360gramov
Jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
Kakao - prášok5polievkových lyžíc
Maslo150gramov
Med6polievkových lyžíc
Múka hladká600gramov
Vajce slepačie3kusy
Vaječný bielok30gramov
Škorica mletá2čajové lyžičky

1. 

múka hladká 600 g  cukor práškový 180 g  maslo 150 g  vajce slepačie 3 ks  kakao - prášok 5 PL  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 ČL  škorica mletá 2 ČL  med 6 PL

Do väčšej nádoby navážime múku, pridáme cukor, vajcia, kakao, med, maslo, sódu bikarbónu a mletú škoricu. Všetko spolu premiešame. Vypracujeme cesto.

2. 

Cesto necháme v chlade 30 minút.

3. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, vykrajujeme vianočné tvary.

4. 

Rúru predhrejeme na 180°C. Plech na pečenie vymastíme maslom alebo vyložíme papierom na pečenie. Na plech poukladáme jednotlivé medovníčky.

5. 

Pečieme cca 7 minút.

6. Príprava bielkovej polevy

cukor práškový 180 g  vaječný bielok 30 g

Cukor preosejeme. Postupne ho primiešame ručne metličkou do jedného vaječného bielka.

Príprava bielkovej polevy

7. 

Miešame až kým nám nevznikne polotuhá poleva. Jej konzistencia by mala byť taká, aby z metličky nestekala naspäť do misky. Ak sa nám zdá poleva riedka, pridáme ešte cukor. Ak sa nám zdá príliš hustá rozriedime ju bielkom.

8. 

Upečené medovníky ľubovolne zdobíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť