Lieskové dukáty

Chrumkavé kolieska s lieskovým snehom z vaječných bielkov.
recept,fotorecept,orechy lieskové,orechy lieskové mleté,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 145 563 | gramov kcal | |
maslo | 90 661 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 1 10 | polievková lyžica kcal | |
múka hladká | 175 608 | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
orechy lieskové | 0 ?? | kcal | |
orechy lieskové mleté | 100 646 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
vaječný bielok | 2 34 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 2 114 | kusy kcal |
Recept
1.
múka hladká 175 gramov • cukor práškový 25 gramov • maslo 90 gramov • vaječný žĺtok 2 kusy • mlieko plnotučné 3,5% 1 polievková lyžica
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

2.
Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme pol hodiny odpočívať v chlade.



5.
...a v horúcom parnom kúpeli vymiešame hladký krém. Miešame asi 5 minút, krém nesmie variť.


7.
Vykrajovacie koliesko ø 4 cm
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme tvary.

8.
Vykrojené tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.

9.
Na kolieska kladieme čajovou lyžičkou kôpky lieskového snehu. Ozdobíme lieskovými orechmi. Pečieme pomaly pri teplote 160°C 30 minút.

Dobrú chuť!