RECEPTY

Lieskové dukáty

Lieskové dukáty

Chrumkavé kolieska s lieskovým snehom z vaječných bielkov.

recept,fotorecept,orechy lieskové,orechy lieskové mleté,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

50

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový145gramov
maslo90gramov
mlieko plnotučné 3,5%1polievková lyžica
múka hladká175gramov
múka hladká-
orechy lieskové-
orechy lieskové mleté100gramov
soľ1štipka
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy

 

Recept

1. 

múka hladká 175 gramov  cukor práškový 25 gramov  maslo 90 gramov  vaječný žĺtok 2 kusy  mlieko plnotučné 3,5% 1 polievková lyžica

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

2. 

Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme pol hodiny odpočívať v chlade.

3. 

vaječný bielok 2 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

cukor práškový 120 gramov

Do snehu zašľaháme cukor...

5. 

...a v horúcom parnom kúpeli vymiešame hladký krém. Miešame asi 5 minút, krém nesmie variť.

6. 

orechy lieskové mleté 100 gramov

Do krému vmiešame najemno mleté lieskové orechy.

7. 

múka hladká

Vykrajovacie koliesko ø 4 cm

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme tvary.

8. 

Vykrojené tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.

9. 

orechy lieskové

Na kolieska kladieme čajovou lyžičkou kôpky lieskového snehu. Ozdobíme lieskovými orechmi. Pečieme pomaly pri teplote 160°C 30 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies