Lieskové dukáty
![Lieskové dukáty](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001986/img_sk_4x3/lieskove-dukaty_00180.jpg)
Chrumkavé kolieska s lieskovým snehom z vaječných bielkov.
recept,fotorecept,orechy lieskové,orechy lieskové mleté,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 145 | gramov | |
maslo | 90 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 1 | polievková lyžica | |
múka hladká | 175 | gramov | |
múka hladká | - | ||
orechy lieskové | - | ||
orechy lieskové mleté | 100 | gramov | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 2 | kusy | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy |
Recept
1.
múka hladká 175 gramov • cukor práškový 25 gramov • maslo 90 gramov • vaječný žĺtok 2 kusy • mlieko plnotučné 3,5% 1 polievková lyžica
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001986/small/IMG_6247.jpg)
2.
Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme pol hodiny odpočívať v chlade.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001986/small/IMG_6249.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001986/small/IMG_6281.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001986/small/IMG_6284.jpg)
5.
...a v horúcom parnom kúpeli vymiešame hladký krém. Miešame asi 5 minút, krém nesmie variť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001986/small/IMG_6287.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001986/small/IMG_6293.jpg)
7.
Vykrajovacie koliesko ø 4 cm
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme tvary.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001986/small/IMG_6277.jpg)
8.
Vykrojené tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001986/small/IMG_6288.jpg)
9.
Na kolieska kladieme čajovou lyžičkou kôpky lieskového snehu. Ozdobíme lieskovými orechmi. Pečieme pomaly pri teplote 160°C 30 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001986/small/IMG_6337.jpg)
Dobrú chuť!