Vianoční ježkovia so slivkami

Chrumkavé vianočné sušienky v tvare ježkov, plnené sušenou slivkou, máčané v čokoláda a obalené v kokose. Deti budú mať pri ich príprave veľkú radosť, tak sa s nimi pri pečení zabavte. Vďaka vkladanej slivke sú ježkovia dosť veľký na to, aby ich detské rúčky ľahko modelovali.
recept,fotorecept,slivky sušené,čokoláda na varenie 55%,kokos strúhaný,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | ½ 2 | čajovej lyžičky kcal | |
cukor práškový | 60 233 | gramov kcal | |
kokos strúhaný | 0 ?? | kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
múka hladká | 220 764 | gramov kcal | |
slivky sušené | 20 ?? | kusov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 4 187 | polievkové lyžice kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
čokoláda na varenie 55% | 80 ?? | gramov kcal | |
škrob kukuričný | 30 109 | gramov kcal |
Recept
1.
maslo 125 gramov • cukor práškový 60 gramov • múka hladká 220 gramov • škrob kukuričný 30 gramov • vajce slepačie 1 kus • citrónová kôra ½ čajovej lyžičky
Do misy nasekáme maslo, pridáme cukor, múku, kukuričný škrob, vajce a postrúhanú kôru z chemicky neošetreného citróna.

2.
Vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme stuhnúť v chladničke.

3.
slivky sušené 20 kusov
Skontrolujeme slivky, či nie je v niektorej zabudnutá kôstka a umyjeme ich. Necháme osuśiť.

4.
Zo stuhnutého cesta vytvoríme 20 cm dlhý valček. Pokrájame ho na 20 dielov.

5.
Každý dielik trochu v rukách roztiahneme. Do cesta zabalíme celú slivku...

6.
...a vytvarujeme do slzičky. Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.

7.
Pečieme 15 min. pri teplote 175°C.

8.
čokoláda na varenie 55% 80 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 4 polievkové lyžice
Čokoládu rozpustíme so smotanou v parnom kúpeli.

9.
Vychladnuté koláčiky uchopíme za špičku a vrchnú časť namočíme do čokolády, asi do polovice až 2/3 koláćika.


11.
Ježkov poukladáme na mriežku a čokoládou namaľujeme nos a očká.

12.
Necháme stuhnúť v chlade.

Dobrú chuť!