svetvomne.sk

Vianoční ježkovia so slivkami

     

Chrumkavé vianočné sušienky v tvare ježkov, plnené sušenou slivkou, máčané v čokoláda a obalené v kokose. Deti budú mať pri ich príprave veľkú radosť, tak sa s nimi pri pečení zabavte. Vďaka vkladanej slivke sú ježkovia dosť veľký na to, aby ich detské rúčky ľahko modelovali.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 

1. 

maslo 125 g  cukor práškový 60 g  múka hladká 220 g  škrob kukuričný 30 g  vajce slepačie 1 ks  citrónová kôra ½ ČL

Do misy nasekáme maslo, pridáme cukor, múku, kukuričný škrob, vajce a postrúhanú kôru z chemicky neošetreného citróna.

2. 

Vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme stuhnúť v chladničke.

3. 

slivky sušené 20 ks

Skontrolujeme slivky, či nie je v niektorej zabudnutá kôstka a umyjeme ich. Necháme osuśiť.

4. 

Zo stuhnutého cesta vytvoríme 20 cm dlhý valček. Pokrájame ho na 20 dielov.

5. 

Každý dielik trochu v rukách roztiahneme. Do cesta zabalíme celú slivku...

6. 

...a vytvarujeme do slzičky. Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.

7. 

Pečieme 15 min. pri teplote 175°C.

8. 

čokoláda na varenie 55% 80 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 4 PL

Čokoládu rozpustíme so smotanou v parnom kúpeli.

9. 

Vychladnuté koláčiky uchopíme za špičku a vrchnú časť namočíme do čokolády, asi do polovice až 2/3 koláćika.

10. 

kokos strúhaný

Vzápätí namočíme do kokosu.

11. 

Ježkov poukladáme na mriežku a čokoládou namaľujeme nos a očká.

12. 

Necháme stuhnúť v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť