Vianoční ježkovia so slivkami
Chrumkavé vianočné sušienky v tvare ježkov, plnené sušenou slivkou, máčané v čokoláda a obalené v kokose. Deti budú mať pri ich príprave veľkú radosť, tak sa s nimi pri pečení zabavte. Vďaka vkladanej slivke sú ježkovia dosť veľký na to, aby ich detské rúčky ľahko modelovali.
recept,fotorecept,slivky sušené,čokoláda na varenie 55%,kokos strúhaný,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | ½ | čajovej lyžičky | |
cukor práškový | 60 | gramov | |
kokos strúhaný | - | ||
maslo | 125 | gramov | |
múka hladká | 220 | gramov | |
slivky sušené | 20 | kusov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 4 | polievkové lyžice | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
čokoláda na varenie 55% | 80 | gramov | |
škrob kukuričný | 30 | gramov |
Recept
1.
maslo 125 gramov • cukor práškový 60 gramov • múka hladká 220 gramov • škrob kukuričný 30 gramov • vajce slepačie 1 kus • citrónová kôra ½ čajovej lyžičky
Do misy nasekáme maslo, pridáme cukor, múku, kukuričný škrob, vajce a postrúhanú kôru z chemicky neošetreného citróna.
2.
Vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a necháme stuhnúť v chladničke.
3.
slivky sušené 20 kusov
Skontrolujeme slivky, či nie je v niektorej zabudnutá kôstka a umyjeme ich. Necháme osuśiť.
4.
Zo stuhnutého cesta vytvoríme 20 cm dlhý valček. Pokrájame ho na 20 dielov.
5.
Každý dielik trochu v rukách roztiahneme. Do cesta zabalíme celú slivku...
6.
...a vytvarujeme do slzičky. Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
7.
Pečieme 15 min. pri teplote 175°C.
8.
čokoláda na varenie 55% 80 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 4 polievkové lyžice
Čokoládu rozpustíme so smotanou v parnom kúpeli.
9.
Vychladnuté koláčiky uchopíme za špičku a vrchnú časť namočíme do čokolády, asi do polovice až 2/3 koláćika.
11.
Ježkov poukladáme na mriežku a čokoládou namaľujeme nos a očká.
12.
Necháme stuhnúť v chlade.
Dobrú chuť!