svetvomne.sk

Nepečená figová saláma

     

Chutná, nepečená maškrtka na vianočný stôl.

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 

1. 

figy sušené 250 g

Figy umyjeme a odstránime z nich tvrdú časť stopky.

2. 

Pomelieme ich, alebo nasekáme na kašu.

3. 

maslo 150 g

V hrnci rozpustíme maslo.

4. 

vaječný žĺtok 2 ks  cukor trstinový 40 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

5. 

Vmiešame do masla, krátko prevaríme...

6. 

...a pridáme figy.

7. 

Dôkladne rozmiešame...

8. 

piškóty mini 120 g

...a prisypeme piškóty. Dobre premiešame. Ak použijeme piškóty väčšie, nasekáme ich nadrobno a až potom primiešame.

9. 

maslo

Hmotu sformujeme na alobal potretý maslom a vytvarujeme valček dlhý 35 cm.

10. 

Zabalíme a vytvarujeme do tehličky. Necháme asi 4 hodiny tuhnúť v chlade.

11. 

mandle mleté

Salámu vybalíme, prekrojíme a obalíme v mandliach.

12. 

Obe polovice zabalíme, každú zvlášť, do potravinárskej fólie a necháme v chlade odpočívať 24-48 hodín.

13. 

Po stuhnutí a zmäknutí piškót krájame na porcie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť