svetvomne.sk

Nepečená figová saláma

    

Chutná, nepečená maškrtka na vianočný stôl.

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 

1. 

figy sušené 250 gramov

Figy umyjeme a odstránime z nich tvrdú časť stopky.

2. 

Pomelieme ich, alebo nasekáme na kašu.

3. 

maslo 150 gramov

V hrnci rozpustíme maslo.

4. 

vaječný žĺtok 2 kusy  cukor trstinový 40 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

5. 

Vmiešame do masla, krátko prevaríme...

6. 

...a pridáme figy.

7. 

Dôkladne rozmiešame...

8. 

piškóty mini 120 gramov

...a prisypeme piškóty. Dobre premiešame. Ak použijeme piškóty väčšie, nasekáme ich nadrobno a až potom primiešame.

9. 

maslo

Hmotu sformujeme na alobal potretý maslom a vytvarujeme valček dlhý 35 cm.

10. 

Zabalíme a vytvarujeme do tehličky. Necháme asi 4 hodiny tuhnúť v chlade.

11. 

mandle mleté

Salámu vybalíme, prekrojíme a obalíme v mandliach.

12. 

Obe polovice zabalíme, každú zvlášť, do potravinárskej fólie a necháme v chlade odpočívať 24-48 hodín.

13. 

Po stuhnutí a zmäknutí piškót krájame na porcie.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť