svetvomne.sk

Kardamónový indický keks

     

Ponúkame jeden z receptov na jemné, krehké a chutné sušienky Nankhatai (Nankatai), ktoré sa s obľubou pečú počas rôznych sviatkov v Indii, nevynímajúc sviatky Vianočné.

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

múka hladká 150 g  múka celozrnná 100 g  múka cícerová hladká 25 g  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 25 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ ČL  cukor trstinový 75 g  korenie kardamón mletý 1 ČL  muškátový oriešok mletý ½ ČL  maslo 160 g

Do misy nasypeme múky, sódu bikarbónu, cukor, korenie a pridáme nakrájané mäkké maslo.

2. 

Vypracujeme cesto a necháme ho pol hodinu pri izbovej teplote odpočívať.

3. 

mandle sladké jadrá

Cesto prehnetieme a tvarujeme z neho guľôčky do ktorých vtláčame mandle, alebo pistácie.

4. 

Pečieme pri teplote 180° 15 minút. Po upečení necháme dôkladne vychladnúť. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť