Kardamónový indický keks
Ponúkame jeden z receptov na jemné, krehké a chutné sušienky Nankhatai (Nankatai), ktoré sa s obľubou pečú počas rôznych sviatkov v Indii, nevynímajúc sviatky Vianočné.
recept,fotorecept,korenie kardamón mletý,mandle sladké jadrá,Suché pečivo,Indická kuchyňa,Vianočné recepty,Vegetariánske recepty
Suché pečivo
Indická kuchyňa
Kategórie
Suché pečivo Indická kuchyňa Vianočné recepty Vegetariánske recepty Ázijská kuchyňa Vianočné pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor trstinový | 75 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie kardamón mletý | 1 | čajová lyžička | |
mandle sladké jadrá | - | ||
maslo | 160 | gramov | |
muškátový oriešok mletý | ½ | čajovej lyžičky | |
múka celozrnná | 100 | gramov | |
múka cícerová hladká | 25 | gramov | |
múka hladká | 150 | gramov | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 25 | gramov |
Recept
1.
múka hladká 150 gramov • múka celozrnná 100 gramov • múka cícerová hladká 25 gramov • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 25 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky • cukor trstinový 75 gramov • korenie kardamón mletý 1 čajová lyžička • muškátový oriešok mletý ½ čajovej lyžičky • maslo 160 gramov
Do misy nasypeme múky, sódu bikarbónu, cukor, korenie a pridáme nakrájané mäkké maslo.
2.
Vypracujeme cesto a necháme ho pol hodinu pri izbovej teplote odpočívať.
3.
Cesto prehnetieme a tvarujeme z neho guľôčky do ktorých vtláčame mandle, alebo pistácie.
4.
Pečieme pri teplote 180° 15 minút. Po upečení necháme dôkladne vychladnúť. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.
Dobrú chuť!