Kardamónový indický keks
Ponúkame jeden z receptov na jemné, krehké a chutné sušienky Nankhatai (Nankatai), ktoré sa s obľubou pečú počas rôznych sviatkov v Indii, nevynímajúc sviatky Vianočné.
recept,fotorecept,korenie kardamón mletý,mandle sladké jadrá,Suché pečivo,Indická kuchyňa,Vianočné recepty,Vegetariánske recepty
Suché pečivo
Indická kuchyňa
Kategórie
Suché pečivo › Indická kuchyňa › Vianočné recepty › Vegetariánske recepty › Ázijská kuchyňa › Vianočné pečivo ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor trstinový | 75 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie kardamón mletý | 1 | čajová lyžička | |
mandle sladké jadrá | - | ||
maslo | 160 | gramov | |
muškátový oriešok mletý | ½ | čajovej lyžičky | |
múka celozrnná | 100 | gramov | |
múka cícerová hladká | 25 | gramov | |
múka hladká | 150 | gramov | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 25 | gramov |
Recept
1.
múka hladká 150 gramov • múka celozrnná 100 gramov • múka cícerová hladká 25 gramov • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 25 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky • cukor trstinový 75 gramov • korenie kardamón mletý 1 čajová lyžička • muškátový oriešok mletý ½ čajovej lyžičky • maslo 160 gramov
Do misy nasypeme múky, sódu bikarbónu, cukor, korenie a pridáme nakrájané mäkké maslo.
2.
Vypracujeme cesto a necháme ho pol hodinu pri izbovej teplote odpočívať.
3.
Cesto prehnetieme a tvarujeme z neho guľôčky do ktorých vtláčame mandle, alebo pistácie.
4.
Pečieme pri teplote 180° 15 minút. Po upečení necháme dôkladne vychladnúť. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.
Dobrú chuť!