svetvomne.sk

Kardamónový indický keks

    

Ponúkame jeden z receptov na jemné, krehké a chutné sušienky Nankhatai (Nankatai), ktoré sa s obľubou pečú počas rôznych sviatkov v Indii, nevynímajúc sviatky Vianočné.

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

múka hladká 150 gramov  múka celozrnná 100 gramov  múka cícerová hladká 25 gramov  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 25 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky  cukor trstinový 75 gramov  korenie kardamón mletý 1 čajová lyžička  muškátový oriešok mletý ½ čajovej lyžičky  maslo 160 gramov

Do misy nasypeme múky, sódu bikarbónu, cukor, korenie a pridáme nakrájané mäkké maslo.

2. 

Vypracujeme cesto a necháme ho pol hodinu pri izbovej teplote odpočívať.

3. 

mandle sladké jadrá

Cesto prehnetieme a tvarujeme z neho guľôčky do ktorých vtláčame mandle, alebo pistácie.

4. 

Pečieme pri teplote 180° 15 minút. Po upečení necháme dôkladne vychladnúť. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť