RECEPTY

Vianočné stromčeky

Vianočné stromčeky

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Veselé vianočné cupcakes.

recept,fotorecept,gaštanové pyré mrazené,gaštanové pyré mrazené,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Mafiny,Vianočné recepty

Mafiny

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový

60

233

gramov

kcal

cukrárenské zdobenie - pestré

0

??

kcal

gaštanové pyré mrazené

250

528

gramov

kcal

jedlá želatina

1

54

polievková lyžica

kcal

kypriaci prášok do pečiva

1

4

čajová lyžička

kcal

mlieko polotučné 1,5%

200

96

mililitrov

kcal

múka polohrubá

60

214

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

250

778

mililitrov

kcal

vaječný bielok

3

51

kusy

kcal

vaječný žĺtok

3

171

kusy

kcal

voda

60

0

mililitrov

kcal

škrob kukuričný

20

73

gramov

kcal

 

Recept

1. Gaštanové mafiny

vaječný žĺtok 3 kusy  cukor práškový 60 gramov  vaječný bielok 3 kusy

Vaječné žĺtka vymiešame s cukrom. Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Vaječné žĺtka vymiešame s cukrom. Z...

2. 

voda 30 mililitrov  gaštanové pyré mrazené 125 gramov

K žĺtkom primiešame vodu, rozmrazené gaštanové pyré,...

K žĺtkom primiešame vodu, rozmrazené...

3. 

múka polohrubá 60 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

...múku s kypriacim práškom...

...múku s kypriacim práškom......

4. 

...a tuhý sneh z bielkov.

...a tuhý sneh z bielkov....

5. 

Pomocou naberačky na zmrzlinu cesto rozdelíme do papierových mafinových košíčkov vložených do mafinovej formy.

Pomocou naberačky na zmrzlinu cesto rozdelíme do...

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C....

7. Gaštanový krém

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  škrob kukuričný 20 gramov

Z mlieka a maizeny uvaríme hustý puding.

Z mlieka a maizeny uvaríme hustý puding....

8. 

gaštanové pyré mrazené 125 gramov

Pridáme rozmrazené gaštanové pyré...

Pridáme rozmrazené gaštanové pyré......

9. 

...a dobre vymiešame.

...a dobre vymiešame....

10. 

jedlá želatina 1 polievková lyžica  voda 30 mililitrov

Vo vode rozpustíme želatinu a ľahko ju zahrejeme. Rozmiešame v nej lyžicu z krému a želatinu vlejeme do celého krému, zamiešame. Dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.

Vo vode rozpustíme želatinu a ľahko ju...

11. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov

Vyšľaháme šľahačku a vmiešame ju do krému.

Vyšľaháme šľahačku a vmiešame ju do krému....

12. 

Krém naplníme do cukrárenského vrecka...

Krém naplníme do cukrárenského vrecka......

13. 

cukrárenské zdobenie - pestré

...a po vrstvách tvarujeme stromčeky na mafinových korpusoch. Ozdobíme farebným cukrárenským zdobením.

...a po vrstvách tvarujeme stromčeky na...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť