Gaštanové košíčky
Krehké koláčiky s jemným gaštanovým krémom.
recept,fotorecept,gaštanové pyré mrazené,rum tmavý,Košíčky,Vianočné recepty
Košíčky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 20 | gramov | |
cukor práškový | 125 | gramov | |
gaštanové pyré mrazené | 250 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
mlieko nízkotučné 0,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 150 | gramov | |
rum tmavý | 1 | polievková lyžica | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
čokoláda | - | ||
škrob kukuričný | 25 | gramov |
Recept
1. Gaštanová plnka
mlieko nízkotučné 0,5% 200 mililitrov • cukor kryštálový 20 gramov • škrob kukuričný 25 gramov
Z mlieka, cukru a škrobu uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť.
3.
gaštanové pyré mrazené 250 gramov • rum tmavý 1 polievková lyžica
Vmiešame rozmrazené gaštanové pyré a rum.
4.
Nakoniec do krému vmiešame vychladený puding.
5. Linecké košíčky
múka hladká 150 gramov • maslo 100 gramov • cukor práškový 50 gramov • vajce slepačie 1 kus
Z múky, masla, cukru a vajíčka vymiesime cesto.
6.
Cesto uložíme na 30 minút do chladničky.
7.
Cesto vyberieme a rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm na pomúčenej doske. Vykrajujeme kolieska a tie vtláčame do foriem na košíčky s priemerom asi 6,5 cm.
8.
Pečieme 12-15 minút vo vyhriatej rúre pri teplote asi 180 stupňov. Upečené teplé košíčky vyklopíme z foriem a necháme vychladnúť.
9.
Košíčky naplníme krémom.
Dobrú chuť!