svetvomne.sk

Trená bábovka

Trená bábovka

    

Trená bábovka obsahuje väčšie množstvo tuku. Jej názov je odvodený od procesu spracovania, pri ktorom maslo trieme s cukrom. Je to klasická, obľúbená bábovka, voňavá a šťavnatá.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:  Bábovky  

 

1. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 140 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

2. 

vaječný žĺtok 4 kusy

Postupne vmiešame žĺtky,...

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov

...po častiach mlieko...

4. 

múka polohrubá 250 gramov  škrob kukuričný 40 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček

...a múku zmiešanú s kukuričným škrobom a kypriacim práškom.

5. 

vaječný bielok 4 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme ho do cesta...

6. 

...a jemne vymiešame dohladka.

7. 

maslo  múka polohrubá

Cesto nalejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou.

8. 

Pečieme 40 min. pri teplote 175°C.

9. 

Upečenú a vychladenú bábovku vyklopíme, posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť