svetvomne.sk

Jahodové guľky

    

Desiatkami rokov a stovkami labužníkov overený receptík na jemné jahodové gule, posypané chrumkavou sladkou strúhankou a poliate masielkom.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor práškový3polievkové lyžice
jahody1kilogram
maslo60gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka polohrubá360gramov
strúhanka9polievkových lyžíc
vajce slepačie1kus

1. 

múka polohrubá 360 gramov  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  vajce slepačie 1 kus

Do misy si pripravíme dve šálky polohrubej múky. Jednu šálku mlieka zohrejeme, tak aby nevrelo. Mlieko za tepla prilejeme k múke a dobre premiešame. Po vychladnutí ešte zapracujeme do cesta jedno vajíčko.

2. 

jahody 1 kilogram

Cesto rozvalkáme na hrúbku cca 3mm na mierne pomúčenej doske a narežeme na štvorčeky, do ktorých budeme jahody baliť. Ich veľkosť by mala byť primeraná veľkosti jahôd (cca 8x8 cm).

3. 

Zabalené guľky odkladáme jemne pomúčené, aby sa navzájom nezlepili.

4. 

Vo vačšom hrnci privedieme vodu do veľmi jemného varu a naberačkou postupne povkladáme guľky. Varíme 10-15 minút, pokiaľ všetky nevyplávajú.

5. 

strúhanka 9 polievkových lyžíc  cukor práškový 3 polievkové lyžice

Strúhanku s práškovým cukrom opražíme na sucho na panvici. Občas premiešame aby neprihorela. Cukor má tendenciu karamelizovať a lepiť sa na dno panvice.

6. 

maslo 60 gramov

Maslo roztopíme v malom hrnčeku na miernom ohreve.

7. 

Guľky servírujeme posypané strúhankou a poliate maslom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť