Churros

Mexický spôsob prípravy tradičného španielskeho receptu na obľúbené Churros, obohatené pridaním vajec. Churros podávame s rozpustenou čokoládou. Pre početnejšiu rodinu odporúčame dávku zdvojnásobiť.
recept,fotorecept,maslo,múka hladká,cukor práškový,cukor práškový,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Sladké jedlá,Španielska kuchyňa
Sladké jedlá
Španielska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 55 214 | gramov kcal | |
cukor škoricový | 0 ?? | kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
múka hladká | 215 747 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 150 467 | mililitrov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 220 0 | mililitrov kcal | |
čokoláda | 150 770 | gramov kcal |
Recept
1. Príprava cesta
voda 220 mililitrov • maslo 100 gramov
Do hrnca dáme vodu a maslo, ktoré rozpustíme na miernom ohni.

2.
múka hladká 215 gramov • cukor práškový 25 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
Prisypeme zmes múky, cukru a soli.

3.
Miešame, pokiaľ sa cesto neodlepuje od krajov. Trvá to len krátku chvíľu.

4.
vajce slepačie 3 kusy
Cesto necháme mierne vychladnúť. Do vlažného cesta po jednom primiešame vajíčka.

5.
Cesto naplníme do cukrárskeho vrecúška a vytláčame priamo do rozpáleného oleja ľubovolné tvary. Churros sa smaží v dostatočnom množstve oleja, aby bol celý ponorený a rovnomerne sa prepiekol dozlatista.

6.
Churros povyberáme na papierový obrúsok a necháme chvíľu odtiecť prebytočný olej.


8. Príprava čokolády
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov • čokoláda 150 gramov • cukor práškový 30 gramov
Do hrnčeka vylejeme sladkú smotanu a na miernom ohni v nej rozpustíme mliečnu alebo horkú čokoládu na varenie a práškový cukor.

9.
Churros podávame za tepla, namáčame v horúcej čokoláde.

Dobrú chuť!