Churros
Mexický spôsob prípravy tradičného španielskeho receptu na obľúbené Churros, obohatené pridaním vajec. Churros podávame s rozpustenou čokoládou. Pre početnejšiu rodinu odporúčame dávku zdvojnásobiť.
recept,fotorecept,maslo,múka hladká,cukor práškový,cukor práškový,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Sladké jedlá,Španielska kuchyňa
Sladké jedlá
Španielska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 55 | gramov | |
cukor škoricový | - | ||
maslo | 100 | gramov | |
múka hladká | 215 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 150 | mililitrov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | 220 | mililitrov | |
čokoláda | 150 | gramov |
Recept
1. Príprava cesta
voda 220 mililitrov • maslo 100 gramov
Do hrnca dáme vodu a maslo, ktoré rozpustíme na miernom ohni.
2.
múka hladká 215 gramov • cukor práškový 25 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
Prisypeme zmes múky, cukru a soli.
3.
Miešame, pokiaľ sa cesto neodlepuje od krajov. Trvá to len krátku chvíľu.
4.
vajce slepačie 3 kusy
Cesto necháme mierne vychladnúť. Do vlažného cesta po jednom primiešame vajíčka.
5.
Cesto naplníme do cukrárskeho vrecúška a vytláčame priamo do rozpáleného oleja ľubovolné tvary. Churros sa smaží v dostatočnom množstve oleja, aby bol celý ponorený a rovnomerne sa prepiekol dozlatista.
6.
Churros povyberáme na papierový obrúsok a necháme chvíľu odtiecť prebytočný olej.
8. Príprava čokolády
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov • čokoláda 150 gramov • cukor práškový 30 gramov
Do hrnčeka vylejeme sladkú smotanu a na miernom ohni v nej rozpustíme mliečnu alebo horkú čokoládu na varenie a práškový cukor.
9.
Churros podávame za tepla, namáčame v horúcej čokoláde.
Dobrú chuť!