RECEPTY

Babičkine malinové šišky

Babičkine malinové šišky

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Nadýchané fašiangové šišky plnené malinovým džemom.

recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,múka hladká,rum tmavý,Sladké jedlá,Fašiangy

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

½

11

čajovej lyžičky

kcal

cukor práškový

50

194

gramov

kcal

cukor práškový

0

??

kcal

droždie čerstvé

42

43

gramov

kcal

džem malinový

0

??

kcal

maslo

1

37

čajová lyžička

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

450

288

mililitrov

kcal

múka hladká

½

9

čajovej lyžičky

kcal

múka hladká

750

2603

gramov

kcal

múka hladká

0

??

kcal

olej repkový

0

??

kcal

rum tmavý

5

180

polievkových lyžíc

kcal

soľ

1

0

štipka

kcal

vajce slepačie

1

88

kus

kcal

vaječný žĺtok

4

228

kusy

kcal

 

Recept

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  múka hladká ½ čajovej lyžičky  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  droždie čerstvé 42 gramov

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s...

2. 

múka hladká 750 gramov  cukor práškový 50 gramov  vajce slepačie 1 kus  vaječný žĺtok 4 kusy  soľ 1 štipka  rum tmavý 5 polievkových lyžíc  mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, vajce, vaječné žĺtky, soľ, rum a vykysnutý kvások. Prilejeme mlieko a cesto vymiesime.

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, vajce,...

3. 

Cesto necháme zakryté, na teplom mieste vykysnúť.

Cesto necháme zakryté, na teplom mieste...

4. 

múka hladká  džem malinový

Vykrajovacie koliesko ø 9 cm

Cesto po častiach spracujeme. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,8 mm. Formičkou vykrojíme kolieska. Na polovicu koliesok položíme po lyžičke džemu.

Cesto po častiach spracujeme. Cesto rozvaľkáme...

5. 

Kolieska s džemom prikryjeme a okraje cesta postláčame.

Kolieska s džemom prikryjeme a okraje cesta...

6. 

Opäť vykrojíme kolieskom.

Opäť vykrojíme kolieskom....

7. 

olej repkový  maslo 1 čajová lyžička

V panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja s kúskom masla. Šišky kladieme do oleja...

V panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja s...

8. 

...a z oboch strán vysmažíme.

...a z oboch strán vysmažíme....

9. 

Horúce šišky kladieme na papierovú kuchynskú utierku, aby vsiakla prebytočný tuk.

Horúce šišky kladieme na papierovú kuchynskú...

10. 

cukor práškový

Podávame vychladené, posypané preosiatym práškovým cukrom.

Podávame vychladené, posypané preosiatym...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť