svetvomne.sk

Babičkine malinové šišky

    

Nadýchané fašiangové šišky plnené malinovým džemom.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
cukor práškový50gramov
cukor práškový-
droždie čerstvé42gramov
džem malinový-
maslo1čajová lyžička
mlieko plnotučné 3,5%450mililitrov
múka hladká½čajovej lyžičky
múka hladká750gramov
múka hladká-
olej repkový-
rum tmavý5polievkových lyžíc
soľ1štipka
vajce slepačie1kus
vaječný žĺtok4kusy

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  múka hladká ½ čajovej lyžičky  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  droždie čerstvé 42 gramov

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2. 

múka hladká 750 gramov  cukor práškový 50 gramov  vajce slepačie 1 kus  vaječný žĺtok 4 kusy  soľ 1 štipka  rum tmavý 5 polievkových lyžíc  mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, vajce, vaječné žĺtky, soľ, rum a vykysnutý kvások. Prilejeme mlieko a cesto vymiesime.

3. 

Cesto necháme zakryté, na teplom mieste vykysnúť.

4. 

múka hladká  džem malinový

Vykrajovacie koliesko ø 9 cm

Cesto po častiach spracujeme. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,8 mm. Formičkou vykrojíme kolieska. Na polovicu koliesok položíme po lyžičke džemu.

5. 

Kolieska s džemom prikryjeme a okraje cesta postláčame.

6. 

Opäť vykrojíme kolieskom.

7. 

olej repkový  maslo 1 čajová lyžička

V panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja s kúskom masla. Šišky kladieme do oleja...

8. 

...a z oboch strán vysmažíme.

9. 

Horúce šišky kladieme na papierovú kuchynskú utierku, aby vsiakla prebytočný tuk.

10. 

cukor práškový

Podávame vychladené, posypané preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť