Babičkine malinové šišky
![Babičkine malinové šišky](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002004/img_sk_4x3/babickine-malinove-sisky_00180.jpg)
Nadýchané fašiangové šišky plnené malinovým džemom.
recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,múka hladká,rum tmavý,Sladké jedlá,Fašiangy
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
cukor práškový | 50 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
droždie čerstvé | 42 | gramov | |
džem malinový | - | ||
maslo | 1 | čajová lyžička | |
mlieko plnotučné 3,5% | 450 | mililitrov | |
múka hladká | ½ | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 750 | gramov | |
múka hladká | - | ||
olej repkový | - | ||
rum tmavý | 5 | polievkových lyžíc | |
soľ | 1 | štipka | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy |
Recept
1.
mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • múka hladká ½ čajovej lyžičky • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • droždie čerstvé 42 gramov
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7600.jpg)
2.
múka hladká 750 gramov • cukor práškový 50 gramov • vajce slepačie 1 kus • vaječný žĺtok 4 kusy • soľ 1 štipka • rum tmavý 5 polievkových lyžíc • mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, vajce, vaječné žĺtky, soľ, rum a vykysnutý kvások. Prilejeme mlieko a cesto vymiesime.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7601.jpg)
3.
Cesto necháme zakryté, na teplom mieste vykysnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7610.jpg)
4.
Vykrajovacie koliesko ø 9 cm
Cesto po častiach spracujeme. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,8 mm. Formičkou vykrojíme kolieska. Na polovicu koliesok položíme po lyžičke džemu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7620.jpg)
5.
Kolieska s džemom prikryjeme a okraje cesta postláčame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7621.jpg)
6.
Opäť vykrojíme kolieskom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7624.jpg)
7.
olej repkový • maslo 1 čajová lyžička
V panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja s kúskom masla. Šišky kladieme do oleja...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7626.jpg)
8.
...a z oboch strán vysmažíme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7629.jpg)
9.
Horúce šišky kladieme na papierovú kuchynskú utierku, aby vsiakla prebytočný tuk.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7633.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7640.jpg)
Dobrú chuť!