RECEPTY

Babičkine malinové šišky

Babičkine malinové šišky

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Nadýchané fašiangové šišky plnené malinovým džemom.

recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,múka hladká,rum tmavý,Sladké jedlá,Fašiangy

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový½čajovej lyžičky
cukor práškový50gramov
cukor práškový-
droždie čerstvé42gramov
džem malinový-
maslo1čajová lyžička
mlieko plnotučné 3,5%450mililitrov
múka hladká½čajovej lyžičky
múka hladká750gramov
múka hladká-
olej repkový-
rum tmavý5polievkových lyžíc
soľ1štipka
vajce slepačie1kus
vaječný žĺtok4kusy

 

Recept

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  múka hladká ½ čajovej lyžičky  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  droždie čerstvé 42 gramov

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s...

2. 

múka hladká 750 gramov  cukor práškový 50 gramov  vajce slepačie 1 kus  vaječný žĺtok 4 kusy  soľ 1 štipka  rum tmavý 5 polievkových lyžíc  mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, vajce, vaječné žĺtky, soľ, rum a vykysnutý kvások. Prilejeme mlieko a cesto vymiesime.

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, vajce,...

3. 

Cesto necháme zakryté, na teplom mieste vykysnúť.

Cesto necháme zakryté, na teplom mieste...

4. 

múka hladká  džem malinový

Vykrajovacie koliesko ø 9 cm

Cesto po častiach spracujeme. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,8 mm. Formičkou vykrojíme kolieska. Na polovicu koliesok položíme po lyžičke džemu.

Cesto po častiach spracujeme. Cesto rozvaľkáme...

5. 

Kolieska s džemom prikryjeme a okraje cesta postláčame.

Kolieska s džemom prikryjeme a okraje cesta...

6. 

Opäť vykrojíme kolieskom.

Opäť vykrojíme kolieskom....

7. 

olej repkový  maslo 1 čajová lyžička

V panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja s kúskom masla. Šišky kladieme do oleja...

V panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja s...

8. 

...a z oboch strán vysmažíme.

...a z oboch strán vysmažíme....

9. 

Horúce šišky kladieme na papierovú kuchynskú utierku, aby vsiakla prebytočný tuk.

Horúce šišky kladieme na papierovú kuchynskú...

10. 

cukor práškový

Podávame vychladené, posypané preosiatym práškovým cukrom.

Podávame vychladené, posypané preosiatym...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť