Babičkine malinové šišky

Nadýchané fašiangové šišky plnené malinovým džemom.
recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,múka hladká,rum tmavý,Sladké jedlá,Fašiangy
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ½ 11 | čajovej lyžičky kcal | |
cukor práškový | 50 194 | gramov kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
droždie čerstvé | 42 43 | gramov kcal | |
džem malinový | 0 ?? | kcal | |
maslo | 1 37 | čajová lyžička kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 450 288 | mililitrov kcal | |
múka hladká | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
múka hladká | 750 2603 | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
olej repkový | 0 ?? | kcal | |
rum tmavý | 5 180 | polievkových lyžíc kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
vaječný žĺtok | 4 228 | kusy kcal |
Recept
1.
mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov • múka hladká ½ čajovej lyžičky • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • droždie čerstvé 42 gramov
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2.
múka hladká 750 gramov • cukor práškový 50 gramov • vajce slepačie 1 kus • vaječný žĺtok 4 kusy • soľ 1 štipka • rum tmavý 5 polievkových lyžíc • mlieko plnotučné 3,5% 250 mililitrov
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, vajce, vaječné žĺtky, soľ, rum a vykysnutý kvások. Prilejeme mlieko a cesto vymiesime.

3.
Cesto necháme zakryté, na teplom mieste vykysnúť.

4.
Vykrajovacie koliesko ø 9 cm
Cesto po častiach spracujeme. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,8 mm. Formičkou vykrojíme kolieska. Na polovicu koliesok položíme po lyžičke džemu.

5.
Kolieska s džemom prikryjeme a okraje cesta postláčame.

6.
Opäť vykrojíme kolieskom.

7.
olej repkový • maslo 1 čajová lyžička
V panvici zohrejeme dostatočné množstvo oleja s kúskom masla. Šišky kladieme do oleja...

8.
...a z oboch strán vysmažíme.

9.
Horúce šišky kladieme na papierovú kuchynskú utierku, aby vsiakla prebytočný tuk.


Dobrú chuť!