Cisársky trhanec
Trhanec je európska dobrota z nadýchaného jemného cesta opekaného na masle. Podáva sa posypaný cukrom s ovocnými kompótmi.
recept,fotorecept,vaječný žĺtok,mlieko polotučné 1,5%,vaječný bielok,múka hladká,Sladké jedlá,Palacinky
Sladké jedlá
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
184 g
Energia porcie
369 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 30 117 | gramov kcal | |
cukor práškový | 1 20 | čajová lyžička kcal | |
hrozienka | 20 57 | gramov kcal | |
maslo | 30 221 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 200 694 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
vaječný bielok | 3 51 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 3 171 | kusy kcal |
Recept

2.
vaječný žĺtok 3 kusy • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • cukor práškový 30 gramov • soľ 1 štipka • múka hladká 200 gramov
Z vaječných žĺtkov, mlieka, cukru a múky vymiešame hladké cesto. Pridáme štipku soli.


4.
Bielkový sneh jemne vmiešame do cesta.


6.
Na roztopené maslo nalejeme polovicu cesta, posypeme rovnomerne polovicou hrozienok a opekáme pomaly do zlatova z oboch strán prikryté pokrievkou.

7.
cukor práškový 1 čajová lyžička
Opečené cesto roztrháme vareškami na panvici. Pri servírovaní ozdobíme práškovým cukrom. Rovnakým postupom opečieme druhú polovicu cesta.

Dobrú chuť!