svetvomne.sk

Maslová ryža parboiled

     

Ryža parboiled je vďaka svojej technologickej príprave zdravšia ako klasická biela ryža. Pre jej nevýraznú chuť ju však má málokto v obľube. Pri príprave ryže s maslom sa z nej stáva chutná príloha.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Maslo50gramov
Ryža dlhozrnná parboiled200gramov
Soľ himalájska ružová1čajová lyžička
Voda350mililitrov

1. 

ryža dlhozrnná Parboiled 200 g

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou na sitku.

2. 

voda 350 ml  soľ himalájska ružová 1 ČL

Ryžu vložíme do studenej vody, osolíme a pomaly privedieme do varu. Po zovretí 10 minút varíme zakrytú, odstavíme z ohňa a necháme 10 minút dopariť.

3. 

maslo 50 g

Do horúcej ryže primiešame maslo.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť