svetvomne.sk

Maslová ryža parboiled

Maslová ryža parboiled

    

Ryža parboiled je vďaka svojej technologickej príprave zdravšia ako klasická biela ryža. Pre jej nevýraznú chuť ju však má málokto v obľube. Pri príprave ryže s maslom sa z nej stáva chutná príloha.

recept,fotorecept,ryža dlhozrnná Parboiled,maslo,Ryža,Bezlepkové

Ryža

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:  Ryža  Bezlepkové  

 

Recept

1. 

ryža dlhozrnná Parboiled 200 gramov

Ryžu premyjeme pod tečúcou vodou na sitku.

2. 

voda 350 mililitrov  soľ himalájska ružová 1 čajová lyžička

Ryžu vložíme do studenej vody, osolíme a pomaly privedieme do varu. Po zovretí 10 minút varíme zakrytú, odstavíme z ohňa a necháme 10 minút dopariť.

3. 

maslo 50 gramov

Do horúcej ryže primiešame maslo.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

maslo50gramov
ryža dlhozrnná Parboiled200gramov
soľ himalájska ružová1čajová lyžička
voda350mililitrov

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť