RECEPTY

Orechová vianočka

Orechová vianočka

Vynikajúca sviatočná vianočka, ktorá poteší všetky deti i dospelých a nikdy nechýba na vianočnom stole.

recept,fotorecept,maslo,badián,hrozienka,hrozienka,orechy vlašské,orechy vlašské,Koláče,Vianočné recepty,Sezónne recepty

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

badián2gramy
citrónová šťava3polievkové lyžice
cukor práškový250gramov
droždie čerstvé30gramov
hrozienka70gramov
maslo140gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka polohrubá500gramov
orechy vlašské70gramov
soľ1gram
voda1polievková lyžica

 

Recept

1. Príprava cesta

múka polohrubá 500 gramov  cukor práškový 100 gramov  maslo 140 gramov  droždie čerstvé 30 gramov  mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  soľ 1 gram  badián 2 gramy  hrozienka 50 gramov  orechy vlašské 50 gramov

Odlejeme si trošku vlažného mlieka, pridáme trochu cukru rozdrobené droždie a necháme napučať. Z múky, cukru, rozpusteného chladného masla, zvyšného mlieka, soli, hrozienok, posekaných orechov, badiánu a kvásku vymiesime cesto.

Odlejeme si trošku vlažného mlieka, pridáme...

2. Kysnutie a tvarovanie

Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste asi 30 minút. Po vykysnutí ho vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme ho na tri rovnaké časti, ktoré vyformujeme do tvaru valčekov.

Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste asi 30...

3. Formovanie

Z valčekov upletieme vrkoč.

Z valčekov upletieme vrkoč....

4. Formovanie a pečenie

Preložíme na vymastený plech a necháme ešte chvíľu kysnúť a potrieme roztopeným maslom. Pečieme pri teplote 180°C po dobu 25 minút.

Preložíme na vymastený plech a necháme ešte...

5. Zdobenie

orechy vlašské 20 gramov  hrozienka 20 gramov  cukor práškový 150 gramov  citrónová šťava 3 polievkové lyžice  voda 1 polievková lyžica

Ešte teplú vianočku polejeme citrónovou polevou ktorú si kúpime hotovú alebo vyrobíme nasledovne: preosiaty práškový cukor, citrónovú šťavu a horúcu vodu vymiešame do hladka. Posypeme na hrubo posekanými orechmi a hrozienkami.

Ešte teplú vianočku polejeme citrónovou...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť