RECEPTY

Vlašský šalát

Vlašský šalát

Tradičný recept na legendárny majonézový šalát so salámou a koreňovou zeleninou.

recept,fotorecept,zemiaky,diétna saláma,majonéza,Mäsové šaláty,Bezlepkové

Mäsové šaláty

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový1čajová lyžička
diétna saláma200gramov
horčica dijonská1čajová lyžička
hrášok sterilizovaný1polievková lyžica
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
majonéza200gramov
mrkva60gramov
ocot1polievková lyžica
soľ½čajovej lyžičky
uhorka sterilizovaná kyslá100gramov
worcestrová omáčka1čajová lyžička
zeler40gramov
zemiaky350gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 350 gramov  mrkva 60 gramov  zeler 40 gramov

Koreňovú zeleninu očistíme, zemiaky ošúpeme, umyjeme a uvaríme v slanej vode domäkka.

2. 

Po vychladnutí ju nakrájame na malé kocky a vložíme do misy.

3. 

diétna saláma 200 gramov

Salámu nakrájame na tenké pásiky a pridáme do misy.

4. 

uhorka sterilizovaná kyslá 100 gramov

Uhorky nakrájame na malé kocky a pridáme do misy.

5. 

hrášok sterilizovaný 1 polievková lyžica  horčica dijonská 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  ocot 1 polievková lyžica  worcestrová omáčka 1 čajová lyžička  majonéza 200 gramov  cukor práškový 1 čajová lyžička  soľ ½ čajovej lyžičky

Pridáme uvedené ingrediencie.

6. 

Všetko dobre premiešame a je hotovo. Uchovávame v chlade. Podávame s pečivom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies