Cviklový šalát s majonézou
Recept na majonézový šalát, ktorého hlavnou zložkou je cvikla. Cvikla obsahuje veľké množstvo vitamínov. Odporúčame robiť v jesenných a zimných mesiacoch, kedy je táto zelenina sezónna a účinne posilní vaše zdravie a imunitu.
recept,fotorecept,cvikla - červená repa,smotana kyslá (14-18% tuku),majonéza,Mäsové šaláty,Bezlepkové
Mäsové šaláty
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 0 | ||
cukor kryštálový | - | ||
cvikla - červená repa | 500 | gramov | |
diétna saláma | 300 | gramov | |
korenie čierne mleté | - | ||
majonéza | 150 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 150 | gramov | |
soľ | - | ||
uhorka sterilizovaná kyslá | 5 | kusov | |
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
2.
Po vychladnutí ju ošúpeme, pokrájame na drobné kocky a pokvapkáme šťavou z citróna.
3.
diétna saláma 300 gramov • vajce slepačie 4 kusy • uhorka sterilizovaná kyslá 5 kusov
Ďalej nakrájame nadrobno jemnú salámu, na tvrdo uvarené vajcia, sterilizované uhorky.
4.
smotana kyslá (14-18% tuku) 150 gramov • majonéza 150 gramov • soľ • korenie čierne mleté • citrónová šťava • cukor kryštálový
Všetko spolu premiešame, osolíme a okoreníme. Zalejeme smotanou a majonézou, znova premiešame a dochutíme citrónom alebo štipkou cukru. Odložíme do chladničky.
Dobrú chuť!