Bryndzové plnené chlebíčky

Vynikajúca chuťovka i predjedlo na oslavu i sviatky. Podávame k obľúbeným šalátom, k obloženým misám a konzumujeme príborom.
recept,fotorecept,Veka-biely sendvičový chlieb,špenát čerstvý listový,bryndza,Slané chuťovky,Veľkonočné
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
Veka-biely sendvičový chlieb | 400 1100 | gramov kcal | |
bryndza | 500 1375 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
paprika kápia čerstvá | 100 30 | gramov kcal | |
smotana kyslá (10% tuku) | 100 118 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
špenát čerstvý listový | 60 20 | gramov kcal |
Recept
1.
Veka-biely sendvičový chlieb 400 gramov
Z krájanej veky postupne povyberáme striedku, vložíme ju do misy a rozdrobíme.


3.
Špenát pridáme k rozdrobenému bielemu chlebu a premiešame.


5.
...a primiešame do plnky.

6.
maslo 100 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
Maslo vymiešame s korením a soľou.


8.
...a dobre premiešame.

9.
Do bryndze vmiešame veku so zeleninou.

10.
Vekové obruby kladieme po častiach na seba, vkladáme plnku a utlačíme ju.

11.
Plnenú veku pospájame,...

12.
...zabalíme do alobalu a uložíme na 24 hodín do chladu.

13.
Pred podávaním nakrájame podľa krajcov.

Dobrú chuť!