svetvomne.sk

Bryndzové plnené chlebíčky

    

Vynikajúca chuťovka i predjedlo na oslavu i sviatky. Podávame k obľúbeným šalátom, k obloženým misám a konzumujeme príborom.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Veka-biely sendvičový chlieb400gramov
bryndza500gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo100gramov
paprika kápia čerstvá100gramov
smotana kyslá (10% tuku)100gramov
soľ½čajovej lyžičky
špenát čerstvý listový60gramov

1. 

Veka-biely sendvičový chlieb 400 gramov

Z krájanej veky postupne povyberáme striedku, vložíme ju do misy a rozdrobíme.

2. 

špenát čerstvý listový 60 gramov

Špenát umyjeme a nasekáme.

3. 

Špenát pridáme k rozdrobenému bielemu chlebu a premiešame.

4. 

paprika kápia čerstvá 100 gramov

Papriku umyjeme, vyčistíme, najemno nakrájame...

5. 

...a primiešame do plnky.

6. 

maslo 100 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Maslo vymiešame s korením a soľou.

7. 

bryndza 500 gramov  smotana kyslá (10% tuku) 100 gramov

Pridáme bryndzu, smotanu...

8. 

...a dobre premiešame.

9. 

Do bryndze vmiešame veku so zeleninou.

10. 

Vekové obruby kladieme po častiach na seba, vkladáme plnku a utlačíme ju.

11. 

Plnenú veku pospájame,...

12. 

...zabalíme do alobalu a uložíme na 24 hodín do chladu.

13. 

Pred podávaním nakrájame podľa krajcov.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť