Bryndzové plnené chlebíčky
Vynikajúca chuťovka i predjedlo na oslavu i sviatky. Podávame k obľúbeným šalátom, k obloženým misám a konzumujeme príborom.
recept,fotorecept,Veka-biely sendvičový chlieb,špenát čerstvý listový,bryndza,Slané chuťovky,Veľkonočné,Sezónne recepty
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
Veka-biely sendvičový chlieb | 400 | gramov | |
bryndza | 500 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | 100 | gramov | |
paprika kápia čerstvá | 100 | gramov | |
smotana kyslá (10% tuku) | 100 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
špenát čerstvý listový | 60 | gramov |
Recept
1.
Veka-biely sendvičový chlieb 400 gramov
Z krájanej veky postupne povyberáme striedku, vložíme ju do misy a rozdrobíme.
3.
Špenát pridáme k rozdrobenému bielemu chlebu a premiešame.
5.
...a primiešame do plnky.
6.
maslo 100 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
Maslo vymiešame s korením a soľou.
8.
...a dobre premiešame.
9.
Do bryndze vmiešame veku so zeleninou.
10.
Vekové obruby kladieme po častiach na seba, vkladáme plnku a utlačíme ju.
11.
Plnenú veku pospájame,...
12.
...zabalíme do alobalu a uložíme na 24 hodín do chladu.
13.
Pred podávaním nakrájame podľa krajcov.
Dobrú chuť!