RECEPTY

Bryndzové plnené chlebíčky

Bryndzové plnené chlebíčky

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Vynikajúca chuťovka i predjedlo na oslavu i sviatky. Podávame k obľúbeným šalátom, k obloženým misám a konzumujeme príborom.

recept,fotorecept,Veka-biely sendvičový chlieb,špenát čerstvý listový,bryndza,Slané chuťovky,Veľkonočné

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

16

Hmotnosť porcie

80 g

Energia porcie

212 kcal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

Veka-biely sendvičový chlieb

400

1100

gramov

kcal

bryndza

500

1375

gramov

kcal

korenie čierne mleté

½

9

čajovej lyžičky

kcal

maslo

100

734

gramov

kcal

paprika kápia čerstvá

100

30

gramov

kcal

smotana kyslá (10% tuku)

100

118

gramov

kcal

soľ

½

0

čajovej lyžičky

kcal

špenát čerstvý listový

60

20

gramov

kcal

 

Recept

1. 

Veka-biely sendvičový chlieb 400 gramov

Z krájanej veky postupne povyberáme striedku, vložíme ju do misy a rozdrobíme.

Z krájanej veky postupne povyberáme striedku,...

2. 

špenát čerstvý listový 60 gramov

Špenát umyjeme a nasekáme.

Špenát umyjeme a nasekáme....

3. 

Špenát pridáme k rozdrobenému bielemu chlebu a premiešame.

Špenát pridáme k rozdrobenému bielemu chlebu a...

4. 

paprika kápia čerstvá 100 gramov

Papriku umyjeme, vyčistíme, najemno nakrájame...

Papriku umyjeme, vyčistíme, najemno...

5. 

...a primiešame do plnky.

...a primiešame do plnky....

6. 

maslo 100 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Maslo vymiešame s korením a soľou.

Maslo vymiešame s korením a soľou....

7. 

bryndza 500 gramov  smotana kyslá (10% tuku) 100 gramov

Pridáme bryndzu, smotanu...

Pridáme bryndzu, smotanu......

8. 

...a dobre premiešame.

...a dobre premiešame....

9. 

Do bryndze vmiešame veku so zeleninou.

Do bryndze vmiešame veku so zeleninou....

10. 

Vekové obruby kladieme po častiach na seba, vkladáme plnku a utlačíme ju.

Vekové obruby kladieme po častiach na seba,...

11. 

Plnenú veku pospájame,...

Plnenú veku pospájame,... ...

12. 

...zabalíme do alobalu a uložíme na 24 hodín do chladu.

...zabalíme do alobalu a uložíme na 24 hodín...

13. 

Pred podávaním nakrájame podľa krajcov.

Pred podávaním nakrájame podľa krajcov....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť