RECEPTY

Demikát so zemiakmi

Demikát so zemiakmi

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Výborná bryndzová polievka pre celú rodinu.

recept,fotorecept,zemiaky,bryndza,Zeleninové polievky

Zeleninové polievky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bryndza250gramov
chlebové krutóny-
cibuľa100gramov
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
paprika červená mletá1čajová lyžička
smotana sladká na varenie100mililitrov
soľ1čajová lyžička
voda1liter
zemiaky300gramov

 

Recept

1. Varenie zemiakovo - cibuľového základu

zemiaky 300 gramov  cibuľa 100 gramov  voda 1 liter  soľ 1 čajová lyžička  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Zemiaky a cibuľu očistíme. Zemiaky nakrájame na menšie kocky, cibuľu na jemno, vložíme do hrnca a prilejeme vodu. Pridáme soľ, rascu, papriku a varíme do zmäknutia zemiakov.

Zemiaky a cibuľu očistíme. Zemiaky nakrájame...

2. Príprava opekaného pečiva - chlebových krutónov

chlebové krutóny

Chlieb alebo pečivo nakrájame na malé kocky a nasucho, prípadne na troche masla opečieme na panvici.

Chlieb alebo pečivo nakrájame na malé kocky a...

3. Hlavná zložka demikátu

bryndza 250 gramov  smotana sladká na varenie 100 mililitrov

Bryndzu rozmiešame so smotanou, pridáme 1 - 2 naberačky vývaru zo základu polievky a znovu premiešame. Vzniknutú tekutú bryndzu vlejeme do do hrnca k zemiakovo - cibuľovému základu. Necháme zovrieť a hneď odstavíme.

Bryndzu rozmiešame so smotanou, pridáme 1 - 2...

4. Servírujeme

Podávame s opečenými kúskami chleba alebo pečiva. Podľa chuti môžeme pridať aj nasekanú petržlenovú vňať.

Podávame s opečenými kúskami chleba alebo...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť