svetvomne.sk

Zemiaková polievka s fazuľou a pórom

     

Chutná mliečna polievočka, ktorá vám dodá veľa energie v sychravých jesenných a zimných dňoch.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Bobkový list4kusy
Fazuľa biela150gramov
Maslo50gramov
Mlieko polotučné 1,5%750mililitrov
Múka hladká60gramov
Ocot
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Pór250gramov
Smotana kyslá (14-18% tuku)200mililitrov
Smotana sladká na varenie250mililitrov
Soľ1čajová lyžička
Soľ
Voda1liter
Zemiaky400gramov

1. 

fazuľa biela 150 g

Fazuľu deň pre varením namočíme do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka.

2. 

zemiaky 400 g  voda 1 l  bobkový list 4 ks  soľ 1 ČL

Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Uvaríme ich vo vode spolu s bobkovým listom a soľou.

3. 

Do uvarených zemiakov pridáme scedenú uvarenú fazuľu.

4. 

pór 250 g

Pór umyjeme a nadrobno nakrájame.

5. 

Pridáme ho k zemiakom a fazuli. Polievku uvedieme do varu a 5-8 minút povaríme.

6. 

mlieko polotučné 1,5% 750 ml  smotana sladká na varenie 250 ml  múka hladká 60 g  paprika červená mletá 2 ČL

V mlieku a smotane rozmiešame múku a papriku.

7. 

maslo 50 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 ml  soľ  ocot

Zátrepku prilejeme do polievky, prevaríme. Odstavíme z ohňa, vmiešame maslo a kyslú smotanu. Podľa chuti môžeme dosoliť, prípadne prikyseliť octom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť