svetvomne.sk

Zemiaková polievka s fazuľou a pórom

    

Chutná mliečna polievočka, ktorá vám dodá veľa energie v sychravých jesenných a zimných dňoch.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bobkový list4kusy
fazuľa biela150gramov
maslo50gramov
mlieko polotučné 1,5%750mililitrov
múka hladká60gramov
ocot-
paprika červená mletá2čajové lyžičky
pór250gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)200mililitrov
smotana sladká na varenie250mililitrov
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda1liter
zemiaky400gramov

1. 

fazuľa biela 150 gramov

Fazuľu deň pre varením namočíme do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka.

2. 

zemiaky 400 gramov  voda 1 liter  bobkový list 4 kusy  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Uvaríme ich vo vode spolu s bobkovým listom a soľou.

3. 

Do uvarených zemiakov pridáme scedenú uvarenú fazuľu.

4. 

pór 250 gramov

Pór umyjeme a nadrobno nakrájame.

5. 

Pridáme ho k zemiakom a fazuli. Polievku uvedieme do varu a 5-8 minút povaríme.

6. 

mlieko polotučné 1,5% 750 mililitrov  smotana sladká na varenie 250 mililitrov  múka hladká 60 gramov  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky

V mlieku a smotane rozmiešame múku a papriku.

7. 

maslo 50 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov  soľ  ocot

Zátrepku prilejeme do polievky, prevaríme. Odstavíme z ohňa, vmiešame maslo a kyslú smotanu. Podľa chuti môžeme dosoliť, prípadne prikyseliť octom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť