Zemiaková kyslá polievka
Recept na prípravu klasickej bielej zemiakovej kyslej polievky. Polievku uvaríte tak isto, jednoducho a rýchlo, ako ju varili moja mama, babička, prababička i praprapra...
recept,fotorecept,zemiaky,smotana kyslá (14-18% tuku),Zeleninové polievky
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
maslo | 50 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 1 | liter | |
múka hladká | 2 | polievkové lyžice | |
ocot | 2 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
voda | 1 | liter | |
zemiaky | 400 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 400 gramov • voda 1 liter • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na menšie kocky a vo vode so soľou ich uvaríme do mäkka (cca 15 minút).
3.
mlieko polotučné 1,5% ½ litra • smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov • múka hladká 2 polievkové lyžice • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
V mlieku rozmiešame smotanu, múku a mletú červenú papriku do hladka.
4.
soľ • ocot 2 polievkové lyžice
Zátrepku prilejeme k zemiakovému základu a 3 - 4 minúty za stáleho miešania prevaríme. Odstavíme z ohňa, podľa chuti dosolíme a dochutíme octom. Octom dochucujeme tak, že ho pridávame do polievky po polievkových lyžičkách a ochutnávame. Nikdy nelejeme ocot priamo z fľaše.
5.
maslo 50 gramov
Po odstavení polievky zo sporáka pridáme maslo a do rozpustenia masla polievku premiešavame.
Dobrú chuť!