svetvomne.sk

Zemiaková kyslá polievka

    

Recept na prípravu klasickej bielej zemiakovej kyslej polievky. Polievku uvaríte tak isto, jednoducho a rýchlo, ako ju varili moja mama, babička, prababička i praprapra...

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
maslo50gramov
mlieko polotučné 1,5%1liter
múka hladká2polievkové lyžice
ocot2polievkové lyžice
paprika červená mletá1čajová lyžička
smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda1liter
zemiaky400gramov

1. 

zemiaky 400 gramov  voda 1 liter  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na menšie kocky a vo vode so soľou ich uvaríme do mäkka (cca 15 minút).

2. 

mlieko polotučné 1,5% ½ litra

Pridáme mlieko a privedieme do varu.

3. 

mlieko polotučné 1,5% ½ litra  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov  múka hladká 2 polievkové lyžice  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

V mlieku rozmiešame smotanu, múku a mletú červenú papriku do hladka.

4. 

soľ  ocot 2 polievkové lyžice

Zátrepku prilejeme k zemiakovému základu a 3 - 4 minúty za stáleho miešania prevaríme. Odstavíme z ohňa, podľa chuti dosolíme a dochutíme octom. Octom dochucujeme tak, že ho pridávame do polievky po polievkových lyžičkách a ochutnávame. Nikdy nelejeme ocot priamo z fľaše.

5. 

maslo 50 gramov

Po odstavení polievky zo sporáka pridáme maslo a do rozpustenia masla polievku premiešavame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť