svetvomne.sk

Špenátové gulôčky s morčacím mäsom

     

Chutná veľkonočná chuťovka - na studeno. Skvelý obed - pri podávaní hneď po príprave, kým sú guľôčky ešte teplé.

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak2strúčiky
Cibuľa80gramov
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Maslo20gramov
Morčacie prsia250gramov
Olej repkový2polievkové lyžice
Olej repkový
Rožok biely60gramov
Rožok biely1kus
Soľ¾čajovej lyžičky
Soľ2štipky
Vajce slepačie1kus
Špenát čerstvý listový250gramov
Zemiaková kaša

1. 

cibuľa 80 g

Cibuľu ošúpeme a najemno nakrájame.

2. 

morčacie prsia 250 g

Morčacie prsia umyjeme, pokrájame na tenké rezne a na prúžky.

3. 

olej repkový 2 PL  soľ ¾ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL

Na troche oleja osmažíme cibuľu, pridáme mäso, osolíme a jemne okoreníme.

4. 

Za častého premiešavania opekáme (asi 15 minút) do mäkka.

5. 

špenát čerstvý listový 250 g

Špenát umyjeme a nakrájame na tenké prúžky.

6. 

cesnak 1 strúčik

Špenát dáme na mäso a pridáme očistený, prelisovaný strúčik cesnaku. Premiešame.

7. 

Zakryjeme a necháme 2 minúty podusiť. Odstavíme z ohňa.

8. 

rožok biely 60 g  maslo 20 g  cesnak 1 strúčik

1 a pol rožka nadrobno nakrájame. V panvici zohrejeme maslo a rožky na ňom opečieme. Vmiešame očistený, prelisovaný cesnak.

9. 

Ak máme v špenáte veľa vody, časť odoberieme. Pridáme opečené rožky a premiešame. Necháme chvíľu postáť.

10. 

Z teplej zmesi tvarujeme guľôčky.

11. 

Zemiaková kaša recept

Môžeme ich ihneď teplé podávať. Chutné sú so zemiakovou kašou.

12. 

rožok biely 1 ks  vajce slepačie 1 ks  soľ 2 štipky

Na vytvorenie chuťoviek, pri podávaní na studeno, si nakrájame rožok na kolieska. Rozšľaháme vajíčko s trochou soli.

13. 

olej repkový

Vo vajíčku obalíme rožky a vypražíme z oboch strán na oleji.

14. 

Špenátové guľôčky ukladáme na rožky a spojíme špáradlom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť