Špenátové gulôčky s morčacím mäsom
Chutná veľkonočná chuťovka - na studeno. Skvelý obed - pri podávaní hneď po príprave, kým sú guľôčky ešte teplé.
recept,fotorecept,morčacie prsia,špenát čerstvý listový,Slané chuťovky,Veľkonočné
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
Zemiaková kaša recept | - | ||
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa | 80 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
maslo | 20 | gramov | |
morčacie prsia | 250 | gramov | |
olej repkový | 2 | polievkové lyžice | |
olej repkový | - | ||
rožok biely | 60 | gramov | |
rožok biely | 1 | kus | |
soľ | ¾ | čajovej lyžičky | |
soľ | 2 | štipky | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
špenát čerstvý listový | 250 | gramov |
Recept
3.
olej repkový 2 polievkové lyžice • soľ ¾ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Na troche oleja osmažíme cibuľu, pridáme mäso, osolíme a jemne okoreníme.
4.
Za častého premiešavania opekáme (asi 15 minút) do mäkka.
6.
cesnak 1 strúčik
Špenát dáme na mäso a pridáme očistený, prelisovaný strúčik cesnaku. Premiešame.
7.
Zakryjeme a necháme 2 minúty podusiť. Odstavíme z ohňa.
8.
rožok biely 60 gramov • maslo 20 gramov • cesnak 1 strúčik
1 a pol rožka nadrobno nakrájame. V panvici zohrejeme maslo a rožky na ňom opečieme. Vmiešame očistený, prelisovaný cesnak.
9.
Ak máme v špenáte veľa vody, časť odoberieme. Pridáme opečené rožky a premiešame. Necháme chvíľu postáť.
10.
Z teplej zmesi tvarujeme guľôčky.
12.
rožok biely 1 kus • vajce slepačie 1 kus • soľ 2 štipky
Na vytvorenie chuťoviek, pri podávaní na studeno, si nakrájame rožok na kolieska. Rozšľaháme vajíčko s trochou soli.
14.
Špenátové guľôčky ukladáme na rožky a spojíme špáradlom.
Dobrú chuť!