Špenátové gulôčky s morčacím mäsom
![Špenátové gulôčky s morčacím mäsom](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001881/img_sk_4x3/spenatove-gulocky-s-morcacim-masom_00180.jpg)
Chutná veľkonočná chuťovka - na studeno. Skvelý obed - pri podávaní hneď po príprave, kým sú guľôčky ešte teplé.
recept,fotorecept,morčacie prsia,špenát čerstvý listový,Slané chuťovky,Veľkonočné,Sezónne recepty
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
Zemiaková kaša recept | - | ||
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa | 80 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
maslo | 20 | gramov | |
morčacie prsia | 250 | gramov | |
olej repkový | 2 | polievkové lyžice | |
olej repkový | - | ||
rožok biely | 60 | gramov | |
rožok biely | 1 | kus | |
soľ | ¾ | čajovej lyžičky | |
soľ | 2 | štipky | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
špenát čerstvý listový | 250 | gramov |
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001881/small/IMG_1588.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001881/small/IMG_1591.jpg)
3.
olej repkový 2 polievkové lyžice • soľ ¾ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Na troche oleja osmažíme cibuľu, pridáme mäso, osolíme a jemne okoreníme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001881/small/IMG_1595.jpg)
4.
Za častého premiešavania opekáme (asi 15 minút) do mäkka.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001881/small/IMG_1599.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001881/small/IMG_1597.jpg)
6.
cesnak 1 strúčik
Špenát dáme na mäso a pridáme očistený, prelisovaný strúčik cesnaku. Premiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001881/small/IMG_1602.jpg)
7.
Zakryjeme a necháme 2 minúty podusiť. Odstavíme z ohňa.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001881/small/IMG_1604.jpg)
8.
rožok biely 60 gramov • maslo 20 gramov • cesnak 1 strúčik
1 a pol rožka nadrobno nakrájame. V panvici zohrejeme maslo a rožky na ňom opečieme. Vmiešame očistený, prelisovaný cesnak.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001881/small/IMG_1610.jpg)
9.
Ak máme v špenáte veľa vody, časť odoberieme. Pridáme opečené rožky a premiešame. Necháme chvíľu postáť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001881/small/IMG_1612.jpg)
10.
Z teplej zmesi tvarujeme guľôčky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001881/small/IMG_1614.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001881/small/IMG_1637.jpg)
12.
rožok biely 1 kus • vajce slepačie 1 kus • soľ 2 štipky
Na vytvorenie chuťoviek, pri podávaní na studeno, si nakrájame rožok na kolieska. Rozšľaháme vajíčko s trochou soli.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001881/small/IMG_1643.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001881/small/IMG_1647.jpg)
14.
Špenátové guľôčky ukladáme na rožky a spojíme špáradlom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001881/small/IMG_1653.jpg)
Dobrú chuť!