svetvomne.sk

Cviklové kofty

    

Cviklové fašírky Čukunda kofta sú veľmi zdravé a chutné. Napriek tomu, že sa vysmážajú v oleji mastné nie sú. Podávame ich ako súčasť indického menu.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

cvikla - červená repa 500 gramov

Surovú cviklu ošúpeme a umyjeme.

2. 

Polovicu postrúhame na hrubo, polovicu na jemno.

3. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie Garam masala ½ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ½ čajovej lyžičky  korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky

Pridáme soľ a koreniny.

4. 

múka cícerová hladká 70 gramov  múka hladká 70 gramov

Prisypeme múky, premiešame a necháme 10 minút postáť. Namiesto cícerovej múky môžeme použiť tiež hladkú.

5. 

Zo zmesi tvoríme menšie guľôčky, ktoré sú mäkšie.

6. 

olej na vyprážanie

Guľôčky vložíme do horúceho oleja. Chvíľu počkáme a ak sa nám guľôčky prilepili o dno jemne ich vidličkou uvoľníme. Vysmážame asi 7-8 minút z jednej a takisto z druhej strany.

7. 

Vyložíme na papierový obrúsok.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť