Cviklové kofty

Cviklové fašírky Čukunda kofta sú veľmi zdravé a chutné. Napriek tomu, že sa vysmážajú v oleji mastné nie sú. Podávame ich ako súčasť indického menu.
recept,fotorecept,cvikla - červená repa,Bezmäsité hlavné jedlá,Indická kuchyňa
Bezmäsité hlavné jedlá
Indická kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
Basmati ryža- základný recept na prípravu recept | 0 ?? | kcal | |
Indické chlebové placky Čapátí recept | 0 ?? | kcal | |
Pikantné jablkové čatní s kokosom recept | 0 ?? | kcal | |
Pórový šalát s jogurtom recept | 0 ?? | kcal | |
cvikla - červená repa | 500 240 | gramov kcal | |
korenie Garam masala | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie chilli | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie koriander mletý | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie kurkuma | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie rímska rasca mletá | ½ 10 | čajovej lyžičky kcal | |
múka cícerová hladká | 70 271 | gramov kcal | |
múka hladká | 70 243 | gramov kcal | |
olej na vyprážanie | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
Červená šošovica so špenátom recept | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
Polovicu postrúhame na hrubo, polovicu na jemno.

3.
soľ 1 čajová lyžička • korenie Garam masala ½ čajovej lyžičky • korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie koriander mletý ½ čajovej lyžičky • korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky • korenie chilli ¼ čajovej lyžičky
Pridáme soľ a koreniny.

4.
múka cícerová hladká 70 gramov • múka hladká 70 gramov
Prisypeme múky, premiešame a necháme 10 minút postáť. Namiesto cícerovej múky môžeme použiť tiež hladkú.

5.
Zo zmesi tvoríme menšie guľôčky, ktoré sú mäkšie.

6.
Guľôčky vložíme do horúceho oleja. Chvíľu počkáme a ak sa nám guľôčky prilepili o dno jemne ich vidličkou uvoľníme. Vysmážame asi 7-8 minút z jednej a takisto z druhej strany.

7.
Vyložíme na papierový obrúsok.

8.
Basmati ryža- základný recept na prípravu recept • Pórový šalát s jogurtom recept • Pikantné jablkové čatní s kokosom recept • Červená šošovica so špenátom recept • Indické chlebové placky Čapátí recept
Tip ny servírovanie.

Dobrú chuť!