svetvomne.sk

Cviklové kofty

     

Cviklové fašírky Čukunda kofta sú veľmi zdravé a chutné. Napriek tomu, že sa vysmážajú v oleji mastné nie sú. Podávame ich ako súčasť indického menu.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

cvikla - červená repa 500 g

Surovú cviklu ošúpeme a umyjeme.

2. 

Polovicu postrúhame na hrubo, polovicu na jemno.

3. 

soľ 1 ČL  korenie Garam masala ½ ČL  korenie rímska rasca mletá  ½ ČL  korenie koriander mletý ½ ČL  korenie kurkuma ½ ČL  korenie chilli ¼ ČL

Pridáme soľ a koreniny.

4. 

múka cícerová hladká 70 g  múka hladká 70 g

Prisypeme múky, premiešame a necháme 10 minút postáť. Namiesto cícerovej múky môžeme použiť tiež hladkú.

5. 

Zo zmesi tvoríme menšie guľôčky, ktoré sú mäkšie.

6. 

olej na vyprážanie

Guľôčky vložíme do horúceho oleja. Chvíľu počkáme a ak sa nám guľôčky prilepili o dno jemne ich vidličkou uvoľníme. Vysmážame asi 7-8 minút z jednej a takisto z druhej strany.

7. 

Vyložíme na papierový obrúsok.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť