svetvomne.sk

Indické maslové kura

     

Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak20gramov
Cibuľa100gramov
Citrónová šťava1polievková lyžica
Cukor kryštálový½polivkovej lyžice
Korenie garam masala1čajová lyžička
Korenie kardamón mletý¼čajovej lyžičky
Korenie klinčeky mleté¼čajovej lyžičky
Korenie kurkuma1čajová lyžička
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Kuracie mäso vykostené400gramov
Maslo125gramov
Olej na vyprážanie5polievkových lyžíc
Orechy kešu natural100gramov
Paprika červená mletá štipľavá2čajové lyžičky
Paradajkový pretlak200mililitrov
Senovka grécka - sušené listy2čajové lyžičky
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)150mililitrov
Soľ½čajovej lyžičky
Zázvor koreň20gramov

1. Príprava mäsa

kuracie mäso vykostené 400 g  cesnak 20 g  zázvor koreň 20 g  soľ ½ ČL  paprika červená mletá štipľavá 1 ČL

Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na malé kocky, alebo prúžky. Zmiešame ho s pretlačným cesnakom, zázvorom, soľou a paprikou. Necháme spolu marinovať najmenej pol hodinu, ideálne cez noc.

Príprava mäsa

2. 

olej na vyprážanie 5 PL

Marinované kúsky mäsa osmažíme do ružova na oleji.

3. 

Osmažené kúsky mäsa preložíme z panvice na tanier.

4. 

cibuľa 100 g  korenie Garam masala 1 ČL  paprika červená mletá štipľavá 1 ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  korenie kurkuma 1 ČL  korenie klinčeky mleté ¼ ČL  korenie kardamón mletý ¼ ČL

Do výpeku na panvici pridáme cibuľu, koreniny, ...

5. 

maslo 125 g

... maslo a smažíme všetko spolu zopár minút.

6. 

paradajkový pretlak 200 ml  orechy kešu natural 100 g

Pridáme paradajkový pretlak a oriešky. Všetko spolu prevaríme.

7. 

Konzistencia by mala zostať tekutá. Podľa potreby prilejeme vodu.

8. 

Zmes necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme.

9. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 ml  Senovka grécka - sušené listy 2 ČL  cukor kryštálový ½ PL  citrónová šťava 1 PL

Omáčku prelejeme do hrnca, pridáme bylinky, smotanu, pripravené mäso a za stáleho miešania spolu prevaríme. Prípadne dochutíme cukrom a citrónovou šťavou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť