RECEPTY

Indické maslové kura

Indické maslové kura

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.

recept,fotorecept,kuracie mäso vykostené,Kuracie mäso,Indická kuchyňa,Bezlepkové

Kuracie mäso

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Hmotnosť porcie

209 g

Energia porcie

578 kcal

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

Senovka grécka - sušené listy

2

33

čajové lyžičky

kcal

cesnak

20

22

gramov

kcal

cibuľa

100

44

gramov

kcal

citrónová šťava

1

4

polievková lyžica

kcal

cukor kryštálový

½

31

polievkovej lyžice

kcal

korenie Garam masala

1

18

čajová lyžička

kcal

korenie kardamón mletý

¼

5

čajovej lyžičky

kcal

korenie klinčeky mleté

¼

4

čajovej lyžičky

kcal

korenie kurkuma

1

16

čajová lyžička

kcal

korenie čierne mleté

¼

5

čajovej lyžičky

kcal

kuracie mäso vykostené

400

480

gramov

kcal

maslo

125

918

gramov

kcal

olej na vyprážanie

5

675

polievkových lyžíc

kcal

orechy kešu natural

100

574

gramov

kcal

paprika červená mletá štipľavá

2

32

čajové lyžičky

kcal

paradajkový pretlak

200

136

mililitrov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

150

467

mililitrov

kcal

soľ

½

0

čajovej lyžičky

kcal

zázvor koreň

20

6

gramov

kcal

 

Recept

1. Príprava mäsa

kuracie mäso vykostené 400 gramov  cesnak 20 gramov  zázvor koreň 20 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá štipľavá 1 čajová lyžička

Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na malé kocky, alebo prúžky. Zmiešame ho s pretlačným cesnakom, zázvorom, soľou a paprikou. Necháme spolu marinovať najmenej pol hodinu, ideálne cez noc.

Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na malé kocky,...

2. 

olej na vyprážanie 5 polievkových lyžíc

Marinované kúsky mäsa osmažíme do ružova na oleji.

Marinované kúsky mäsa osmažíme do ružova na...

3. 

Osmažené kúsky mäsa preložíme z panvice na tanier.

Osmažené kúsky mäsa preložíme z panvice na...

4. 

cibuľa 100 gramov  korenie Garam masala 1 čajová lyžička  paprika červená mletá štipľavá 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie kurkuma 1 čajová lyžička  korenie klinčeky mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie kardamón mletý ¼ čajovej lyžičky

Do výpeku na panvici pridáme cibuľu, koreniny, ...

Do výpeku na panvici pridáme cibuľu, koreniny,...

5. 

maslo 125 gramov

... maslo a smažíme všetko spolu zopár minút.

... maslo a smažíme všetko spolu zopár minút....

6. 

paradajkový pretlak 200 mililitrov  orechy kešu natural 100 gramov

Pridáme paradajkový pretlak a oriešky. Všetko spolu prevaríme.

Pridáme paradajkový pretlak a oriešky. Všetko...

7. 

Konzistencia by mala zostať tekutá. Podľa potreby prilejeme vodu.

Konzistencia by mala zostať tekutá. Podľa...

8. 

Zmes necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme.

Zmes necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme....

9. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov  Senovka grécka - sušené listy 2 čajové lyžičky  cukor kryštálový ½ polievkovej lyžice  citrónová šťava 1 polievková lyžica

Omáčku prelejeme do hrnca, pridáme bylinky, smotanu, pripravené mäso a za stáleho miešania spolu prevaríme. Prípadne dochutíme cukrom a citrónovou šťavou.

Omáčku prelejeme do hrnca, pridáme bylinky,...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť