Indické maslové kura
Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.
recept,fotorecept,kuracie mäso vykostené,Kuracie mäso,Indická kuchyňa,Bezlepkové
Kuracie mäso
Indická kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
Senovka grécka - sušené listy | 2 | čajové lyžičky | |
cesnak | 20 | gramov | |
cibuľa | 100 | gramov | |
citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
cukor kryštálový | ½ | polievkovej lyžice | |
korenie Garam masala | 1 | čajová lyžička | |
korenie kardamón mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie klinčeky mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie kurkuma | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
kuracie mäso vykostené | 400 | gramov | |
maslo | 125 | gramov | |
olej na vyprážanie | 5 | polievkových lyžíc | |
orechy kešu natural | 100 | gramov | |
paprika červená mletá štipľavá | 2 | čajové lyžičky | |
paradajkový pretlak | 200 | mililitrov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 150 | mililitrov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
zázvor koreň | 20 | gramov |
Recept
1. Príprava mäsa
kuracie mäso vykostené 400 gramov • cesnak 20 gramov • zázvor koreň 20 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá štipľavá 1 čajová lyžička
Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na malé kocky, alebo prúžky. Zmiešame ho s pretlačným cesnakom, zázvorom, soľou a paprikou. Necháme spolu marinovať najmenej pol hodinu, ideálne cez noc.
3.
Osmažené kúsky mäsa preložíme z panvice na tanier.
4.
cibuľa 100 gramov • korenie Garam masala 1 čajová lyžička • paprika červená mletá štipľavá 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie kurkuma 1 čajová lyžička • korenie klinčeky mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie kardamón mletý ¼ čajovej lyžičky
Do výpeku na panvici pridáme cibuľu, koreniny, ...
6.
paradajkový pretlak 200 mililitrov • orechy kešu natural 100 gramov
Pridáme paradajkový pretlak a oriešky. Všetko spolu prevaríme.
7.
Konzistencia by mala zostať tekutá. Podľa potreby prilejeme vodu.
8.
Zmes necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme.
9.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov • Senovka grécka - sušené listy 2 čajové lyžičky • cukor kryštálový ½ polievkovej lyžice • citrónová šťava 1 polievková lyžica
Omáčku prelejeme do hrnca, pridáme bylinky, smotanu, pripravené mäso a za stáleho miešania spolu prevaríme. Prípadne dochutíme cukrom a citrónovou šťavou.
Dobrú chuť!