Indické maslové kura

Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.
recept,fotorecept,kuracie mäso vykostené,Kuracie mäso,Indická kuchyňa,Bezlepkové
Kuracie mäso
Indická kuchyňa
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
209 g
Energia porcie
578 kcal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
Senovka grécka - sušené listy | 2 33 | čajové lyžičky kcal | |
cesnak | 20 22 | gramov kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
citrónová šťava | 1 4 | polievková lyžica kcal | |
cukor kryštálový | ½ 31 | polievkovej lyžice kcal | |
korenie Garam masala | 1 18 | čajová lyžička kcal | |
korenie kardamón mletý | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie klinčeky mleté | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie kurkuma | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
kuracie mäso vykostené | 400 480 | gramov kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
olej na vyprážanie | 5 675 | polievkových lyžíc kcal | |
orechy kešu natural | 100 574 | gramov kcal | |
paprika červená mletá štipľavá | 2 32 | čajové lyžičky kcal | |
paradajkový pretlak | 200 136 | mililitrov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 150 467 | mililitrov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
zázvor koreň | 20 6 | gramov kcal |
Recept
1. Príprava mäsa
kuracie mäso vykostené 400 gramov • cesnak 20 gramov • zázvor koreň 20 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá štipľavá 1 čajová lyžička
Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na malé kocky, alebo prúžky. Zmiešame ho s pretlačným cesnakom, zázvorom, soľou a paprikou. Necháme spolu marinovať najmenej pol hodinu, ideálne cez noc.


3.
Osmažené kúsky mäsa preložíme z panvice na tanier.

4.
cibuľa 100 gramov • korenie Garam masala 1 čajová lyžička • paprika červená mletá štipľavá 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie kurkuma 1 čajová lyžička • korenie klinčeky mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie kardamón mletý ¼ čajovej lyžičky
Do výpeku na panvici pridáme cibuľu, koreniny, ...


6.
paradajkový pretlak 200 mililitrov • orechy kešu natural 100 gramov
Pridáme paradajkový pretlak a oriešky. Všetko spolu prevaríme.

7.
Konzistencia by mala zostať tekutá. Podľa potreby prilejeme vodu.

8.
Zmes necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme.

9.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov • Senovka grécka - sušené listy 2 čajové lyžičky • cukor kryštálový ½ polievkovej lyžice • citrónová šťava 1 polievková lyžica
Omáčku prelejeme do hrnca, pridáme bylinky, smotanu, pripravené mäso a za stáleho miešania spolu prevaríme. Prípadne dochutíme cukrom a citrónovou šťavou.

Dobrú chuť!