svetvomne.sk

Paprikové pečené kurča s hranolkami

     

Chrumkavé slané kurča s chrumkavými hranolkami pečenými na plechu. Pre rýchlejšiu prípravu sme použili mrazené predsmažené zemiakové hranolky.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Kurča
Maslo50gramov
Paprika červená mletá3čajové lyžičky
Soľ2čajové lyžičky
Voda100mililitrov
Zemiakové hranolky mrazené

1. 

kurča  soľ 2 ČL  paprika červená mletá 3 ČL

Kurča umyjeme, zvnútra i vonka nasolíme a dobre potrieme paprikou.

2. 

maslo 50 g  voda 100 ml

Kurča vložíme do pekáča a poukladáme na neho maslo. Podlejeme trochou vody. Zakryjeme a 20 minút pečieme v horúcej rúre pri 250°. Potom teplotu stiahneme na 220°C a pečieme 20 minút ďalej.

3. 

Otočíme, opäť zakryjeme a pečieme ďalej 30 minút. Odokryjeme a necháme z každej strany zapiecť po 15 minút do chrumkava.

4. 

zemiakové hranolky mrazené

Keď kurča vyberieme z rúry vložíme do nej, na suchý plech, vysypané hranolky a upečieme do chrumkava. Premiešavame. Hranolky si môžeme pripraviť aj doma, zo surových zemiakov a vypražiť ich v oleji.

5. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť