Pečené cesnakové kurča

Voňavé chrumkavé kurča. Vhodnou prílohou je cviklový šalát s ovocím a kukuricou, ktorý svojou sladko-kyslou chuťou zvýrazní chuť cesnakového kuracieho mäsa.
recept,fotorecept,kurča,cesnak,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Cviklový šalát s ovocím a kukuricou recept | 0 ?? | kcal | |
cesnak | 5 27 | strúčikov kcal | |
kurča | 1200 ?? | gramov kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
voda | 100 221 | mililitrov kcal |
Recept
1.
kurča 1200 gramov • soľ • paprika červená mletá • olej olivový • cesnak 5 strúčikov • voda 100 mililitrov
Kurča umyjeme, nasolíme, posypeme paprikou, potrieme olejom a očisteným, pretlačeným cesnakom. Kurča vložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a dáme piecť (200-220°) na 45 minút. Potom kurča obrátime, opäť zakryjeme a pečieme ďalej ešte 15 minút.

2.
Potom kurča odokryjeme a 10-15 minút zapečieme z jednej a 10-15 minút z druhej strany. Kurča je po upečení mäkučké a na povrchu chrumkavé.

3.
Cviklový šalát s ovocím a kukuricou recept
Kurča rozstriháme nožnicami na hydinu na porcie a môžeme podávať.

Dobrú chuť!