Pečené cesnakové kurča
Voňavé chrumkavé kurča. Vhodnou prílohou je cviklový šalát s ovocím a kukuricou, ktorý svojou sladko-kyslou chuťou zvýrazní chuť cesnakového kuracieho mäsa.
recept,fotorecept,kurča,cesnak,Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Cviklový šalát s ovocím a kukuricou recept | - | ||
cesnak | 5 | strúčikov | |
kurča | 1200 | gramov | |
olej olivový | - | ||
paprika červená mletá | - | ||
soľ | - | ||
voda | 100 | mililitrov |
Recept
1.
kurča 1200 gramov • soľ • paprika červená mletá • olej olivový • cesnak 5 strúčikov • voda 100 mililitrov
Kurča umyjeme, nasolíme, posypeme paprikou, potrieme olejom a očisteným, pretlačeným cesnakom. Kurča vložíme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a dáme piecť (200-220°) na 45 minút. Potom kurča obrátime, opäť zakryjeme a pečieme ďalej ešte 15 minút.
2.
Potom kurča odokryjeme a 10-15 minút zapečieme z jednej a 10-15 minút z druhej strany. Kurča je po upečení mäkučké a na povrchu chrumkavé.
3.
Cviklový šalát s ovocím a kukuricou recept
Kurča rozstriháme nožnicami na hydinu na porcie a môžeme podávať.
Dobrú chuť!