Marinované kuracie mäso s ázijskou zeleninou
Chutné kuracie v jemnej smotanovej omáčke s ázijskou zeleninovou zmesou.
recept,fotorecept,kuracie mäso vykostené,zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes),Kuracie mäso,Čínska kuchyňa,Bezlepkové
Kuracie mäso
Čínska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
kuracie mäso vykostené | 600 | gramov | |
olej olivový | 20 | mililitrov | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
smotana sladká na varenie | 200 | mililitrov | |
soľ | - | ||
sójová omáčka | 20 | mililitrov | |
voda | 200 | mililitrov | |
zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) | 700 | gramov | |
škrob kukuričný | 1 | čajová lyžička |
Recept
1. Marinovanie mäsa
kuracie mäso vykostené 600 gramov • sójová omáčka 20 mililitrov • olej olivový 20 mililitrov • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky
Kuracie mäso naložíme do marinády, ktorú vytvoríme zmiešaním oleja, sójovej omáčky a mletej červenej papriky. Mäso marinujeme niekoľko hodín, alebo 1 - 2 dni.
2.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Na panvici rozpálime olej, mäso do neho vložíme a prudko z oboch strán opečieme.
4. Pridáme ázijskú zeleninovú zmes
zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) 700 gramov
K mäsu pridáme mrazenú zeleninu, zmes uvedieme do varu a všetko spolu dusíme ďalej pod pokrievkou 10 minút
5. Smotanová zátrepka
smotana sladká na varenie 200 mililitrov • škrob kukuričný 1 čajová lyžička
V smotane rozmiešame kukuričný škrob. Pridáme k mäsu so zeleninou a uvedieme do varu.
7. Podávame
Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.
Dobrú chuť!