svetvomne.sk

Marinované kuracie mäso s ázijskou zeleninou

Chutné kuracie v jemnej smotanovej omáčke s ázijskou zeleninovou zmesou.

 

Počet porcií: 6

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Kuracie mäso vykostené600gramov
Olej olivový20mililitrov
Olej slnečnicový3polievkové lyžice
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Smotana sladká na varenie200mililitrov
Soľg
Sójová omáčka20mililitrov
Voda200mililitrov
Zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes)700gramov
Škrob kukuričný1čajová lyžička

1. Marinovanie mäsa

kuracie mäso vykostené 600 g  sójová omáčka 20 ml  olej olivový 20 ml  paprika červená mletá 2 ČL

Kuracie mäso naložíme do marinády, ktorú vytvoríme zmiešaním oleja, sójovej omáčky a mletej červenej papriky. Mäso marinujeme niekoľko hodín, alebo 1 - 2 dni.

Marinovanie mäsa

2. 

olej slnečnicový 3 PL

Na panvici rozpálime olej, mäso do neho vložíme a prudko z oboch strán opečieme.

3. 

voda 200 ml

K mäsu pridáme vodu a pod pokrievkou dusíme 30 minút.

4. Pridáme ázijskú zeleninovú zmes

zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) 700 g

K mäsu pridáme mrazenú zeleninu, zmes uvedieme do varu a všetko spolu dusíme ďalej pod pokrievkou 10 minút

Pridáme ázijskú zeleninovú zmes

5. Smotanová zátrepka

smotana sladká na varenie 200 ml  škrob kukuričný 1 ČL

V smotane rozmiešame kukuričný škrob. Pridáme k mäsu so zeleninou a uvedieme do varu.

Smotanová zátrepka

6. 

soľ

Podľa chuti a potreby môžeme jedlo dosoliť.

7. Podávame

Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.

Podávame

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť