svetvomne.sk

Marinované kuracie mäso s ázijskou zeleninou

    

Chutné kuracie v jemnej smotanovej omáčke s ázijskou zeleninovou zmesou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
kuracie mäso vykostené600gramov
olej olivový20mililitrov
olej slnečnicový3polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
smotana sladká na varenie200mililitrov
soľ-
sójová omáčka20mililitrov
voda200mililitrov
zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes)700gramov
škrob kukuričný1čajová lyžička

1. Marinovanie mäsa

kuracie mäso vykostené 600 gramov  sójová omáčka 20 mililitrov  olej olivový 20 mililitrov  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky

Kuracie mäso naložíme do marinády, ktorú vytvoríme zmiešaním oleja, sójovej omáčky a mletej červenej papriky. Mäso marinujeme niekoľko hodín, alebo 1 - 2 dni.

Marinovanie mäsa

2. 

olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Na panvici rozpálime olej, mäso do neho vložíme a prudko z oboch strán opečieme.

3. 

voda 200 mililitrov

K mäsu pridáme vodu a pod pokrievkou dusíme 30 minút.

4. Pridáme ázijskú zeleninovú zmes

zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) 700 gramov

K mäsu pridáme mrazenú zeleninu, zmes uvedieme do varu a všetko spolu dusíme ďalej pod pokrievkou 10 minút

Pridáme ázijskú zeleninovú zmes

5. Smotanová zátrepka

smotana sladká na varenie 200 mililitrov  škrob kukuričný 1 čajová lyžička

V smotane rozmiešame kukuričný škrob. Pridáme k mäsu so zeleninou a uvedieme do varu.

Smotanová zátrepka

6. 

soľ

Podľa chuti a potreby môžeme jedlo dosoliť.

7. Podávame

Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.

Podávame

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť