svetvomne.sk

Vianočné > Vianočné jedlá

Vianočné jedlá

 
Zemiakový vianočný šalát

Chutný zemiakový šalát nielen k vyprážanému sladkovodnému kaprovi, ale aj k morským rybám či bravčovému rezníku.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Vianočná kačka

Jemná, maslovo-medová kačka na sviatočný stôl. Podávame so zemiakovým šalátom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

nízka

Makové pupáky z rožkov

Recept na zjednodušenú verziu tradičného štedrovečernej sladkej dobroty.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Vianočný ryžový koláč

Obľúbený ryžový nákyp tentoraz so všetkými chuťami Vianoc.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Opekance-bobáľky

Bobáľky, opekance, pupáľky... tradičný slovenský vianočný pokrm. Najčastejšie sa podávajú s makom, orechmi, tvarohom...ale chutnajú aj s bryndzou či kapustou. Ich názov a spôsob podávania sa v regiónoch líši. Z uvedeného množstva získate 250 g hotových bobáľkov. Podľa potreby ingrediencie zdvojnásobte.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Bobáľky s makom

Bobáľky, opekance, pupáľky, pupáky či pupáčiky...najobľúbenejšie sú z makom. Keďže je pokrm pomerne sýty malo by pripravené množstvo stačiť na uvedené 4 porcie. Ak sa vám to zdá málo, kľudne si množstvo ingrediencií zdvojnásobte.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Vyprážaný kapor

Klasický recept na prípravu vyprážaných podkovičiek z kapra.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Chrumkavé podkovičky z kapra

Ako si rýchlo a jednoducho pripraviť jemné mäsko z kapra na chrumkavo.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť