svetvomne.sk

Vianočné recepty > Vianočné jedlá

Vianočné jedlá

 

Zemiakový vianočný šalát

Zemiakový vianočný šalát

Chutný zemiakový šalát nielen k vyprážanému sladkovodnému kaprovi, ale aj k morským rybám či bravčovému rezníku.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Chrumkavé podkovičky z kapra

Ako si rýchlo a jednoducho pripraviť jemné mäsko z kapra na chrumkavo.

Kuchtil
Norika
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Makové pupáky z rožkov

Makové pupáky z rožkov

Recept na zjednodušenú verziu tradičného štedrovečernej sladkej dobroty.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
15 min.
Náročnosť
nízka

Vianočná kačka

Vianočná kačka

Jemná, maslovo-medová kačka na sviatočný stôl. Podávame so zemiakovým šalátom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
3 h.
Náročnosť
nízka

Bobáľky s makom

Bobáľky s makom

Bobáľky, opekance, pupáľky, pupáky či pupáčiky...najobľúbenejšie sú z makom. Keďže je pokrm pomerne sýty malo by pripravené množstvo stačiť na uvedené 4 porcie. Ak sa vám to zdá málo, kľudne si množstvo ingrediencií zdvojnásobte.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
vysoká

Vianočný ryžový koláč

Vianočný ryžový koláč

Obľúbený ryžový nákyp tentoraz so všetkými chuťami Vianoc.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
vysoká

Vyprážaný kapor

Vyprážaný kapor

Klasický recept na prípravu vyprážaných podkovičiek z kapra.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka

Opekance-bobáľky

Opekance-bobáľky

Bobáľky, opekance, pupáľky... tradičný slovenský vianočný pokrm. Najčastejšie sa podávajú s makom, orechmi, tvarohom...ale chutnajú aj s bryndzou či kapustou. Ich názov a spôsob podávania sa v regiónoch líši. Z uvedeného množstva získate 250 g hotových bobáľkov. Podľa potreby ingrediencie zdvojnásobte.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť