svetvomne.sk

Vianočné > Vianočné jedlá

Vianočné jedlá

 
Zemiakový vianočný šalát

Chutný zemiakový šalát nielen k vyprážanému sladkovodnému kaprovi, ale aj k morským rybám či bravčovému rezníku.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Makové pupáky z rožkov

Recept na zjednodušenú verziu tradičného štedrovečernej sladkej dobroty.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Bobáľky s makom

Bobáľky, opekance, pupáľky, pupáky či pupáčiky...najobľúbenejšie sú z makom. Keďže je pokrm pomerne sýty malo by pripravené množstvo stačiť na uvedené 4 porcie. Ak sa vám to zdá málo, kľudne si množstvo ingrediencií zdvojnásobte.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Vianočná kačka

Jemná, maslovo-medová kačka na sviatočný stôl. Podávame so zemiakovým šalátom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

nízka

Chrumkavé podkovičky z kapra

Ako si rýchlo a jednoducho pripraviť jemné mäsko z kapra na chrumkavo.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Vyprážaný kapor

Klasický recept na prípravu vyprážaných podkovičiek z kapra.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Vianočný ryžový koláč

Obľúbený ryžový nákyp tentoraz so všetkými chuťami Vianoc.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Opekance-bobáľky

Bobáľky, opekance, pupáľky... tradičný slovenský vianočný pokrm. Najčastejšie sa podávajú s makom, orechmi, tvarohom...ale chutnajú aj s bryndzou či kapustou. Ich názov a spôsob podávania sa v regiónoch líši. Z uvedeného množstva získate 250 g hotových bobáľkov. Podľa potreby ingrediencie zdvojnásobte.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť