svetvomne.sk

Jablková žemľovka s pudingom

    

Žemľovka takmer ako zákusok. Pri servírovaní je vhodné poliať žemľovku kyslejšou ovocnou šťavou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

jablká 800 gramov

Jablká očistíme a postrúhame.

2. 

rožok biely 5 kusov  cukor vanilkový 12 gramov  cukor kryštálový 100 gramov

Rožky nakrájame, pridáme k nim jablká a oba cukre.

3. 

maslo  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy

Dobre premiešame, vložíme do maslom vymastenej zapekacej misy a utlačíme. Vajíčka rozmiešame s mliekom a rožky zalejeme.

4. 

mlieko nízkotučné 0,5% 1 liter  puding vanilkový - prášok 120 gramov  cukor kryštálový 50 gramov

V mlieku rozmiešame pudingový prášok s cukrom. Varíme do zhustnutia.

5. 

Puding nalejeme na mliekom nasiaknuté rožky.

6. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 30-40 minút.

7. 

Pred podávaním necháme riadne vychladiť, puding nesmie byť teplý, inak by sa nedala žemľovka krájať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť