svetvomne.sk

Dusené zemiaky so skorou kapustou

     

Výborná letná, zemiaková príloha. Zemiačky sú chutné aj ako samostatný ľahký obed, či večera.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak1strúčik
Cibuľa150gramov
Kapusta hlávková biela skorá250gramov
Olej slnečnicový4polievkové lyžice
Soľ1.5čajovej lyžičky
Voda3polievkové lyžice
Voda
Zemiaky nové800gramov

1. 

cibuľa 150 g  olej slnečnicový 4 PL

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

zemiaky nové 800 g

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky.

3. 

soľ 1.5 ČL  voda 3 PL

Zemiaky pridáme na osmaženú cibuľu, osolíme a podlejeme trochou vody. Premiešame,...

4. 

voda

...zakryjeme a 15-20 minút dusíme. Často premiešavame a podľa potreby môžeme po lyžiciach podlievať vodou.

5. 

kapusta hlávková biela skorá 250 g  cesnak 1 strúčik

Kapustu očistíme, opláchneme a nahrubo postrúhame. Očistíme strúčik cesnaku.

6. 

Do takmer udusených zemiakov pridáme kapustu, prelisovaný cesnak a premiešame. Zakryjeme a 2-3 minútky podusíme.

7. 

Zemiaky s kapustou odkryjeme, pridáme ohrev a zemiaky 5 minút zapečieme. Upečené vyklopíme z panvice a podávame.

8. 

Zemiaky, ako samostatný chod sú veľmi chutné s pohárom kyslého mlieka.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť