Jablkový jesenný pohár
Chutná maškrta v sychravé nedeľné popoludnie.
recept,fotorecept,jablká,hrozienka,piškóty dlhé,orechy vlašské,Dezerty v pohári,Sezónne recepty
Dezerty v pohári
Kategórie
Dezerty v pohári Sezónne recepty Dezerty z jabĺk Sezóna - Jablká (zima) Sezóna - Orechy Sezóna - Jablká (jeseň)
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 80 | gramov | |
hrozienka | 40 | gramov | |
jablká | 500 | gramov | |
maslo | 10 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
orechy vlašské | 40 | gramov | |
piškóty dlhé | 8 | kusov | |
puding vanilkový - prášok | 40 | gramov | |
škorica mletá | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
2.
maslo 10 gramov • škorica mletá ½ čajovej lyžičky
V hrnci rozpustíme kúsok masla, pridáme jablká a škoricu, premiešame a chvíľu podusíme.
3.
cukor kryštálový 40 gramov • hrozienka 40 gramov
Prisypeme cukor, pridáme umyté hrozienka, premiešame a opäť chvíľu podusíme. Odstavíme z ohňa.
4.
mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • cukor kryštálový 40 gramov • puding vanilkový - prášok 40 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding.
5.
piškóty dlhé 8 kusov • orechy vlašské 40 gramov
Do vyšších širších pohárov nalámeme dlhé piškóty (do každého pohára 2 ks). Na piškóty rozdelíme 2/3 jabĺk a rovnomerne rozdelíme puding. Navrch rozdelíme tretinu jabĺk ktorá nám ostala a posypeme ich sekanými orechmi. Necháme vychladiť a podávame.
Dobrú chuť!