Jablkový jesenný pohár

Chutná maškrta v sychravé nedeľné popoludnie.
recept,fotorecept,jablká,hrozienka,piškóty dlhé,orechy vlašské,Dezerty v pohári
Dezerty v pohári
Kategórie
Dezerty v pohári › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Orechy › Sezóna - Jablká (zima) ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 80 322 | gramov kcal | |
hrozienka | 40 114 | gramov kcal | |
jablká | 500 305 | gramov kcal | |
maslo | 10 74 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 240 | mililitrov kcal | |
orechy vlašské | 40 270 | gramov kcal | |
piškóty dlhé | 8 ?? | kusov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 40 142 | gramov kcal | |
škorica mletá | ½ 7 | čajovej lyžičky kcal |
Recept

2.
maslo 10 gramov • škorica mletá ½ čajovej lyžičky
V hrnci rozpustíme kúsok masla, pridáme jablká a škoricu, premiešame a chvíľu podusíme.

3.
cukor kryštálový 40 gramov • hrozienka 40 gramov
Prisypeme cukor, pridáme umyté hrozienka, premiešame a opäť chvíľu podusíme. Odstavíme z ohňa.

4.
mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • cukor kryštálový 40 gramov • puding vanilkový - prášok 40 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding.

5.
piškóty dlhé 8 kusov • orechy vlašské 40 gramov
Do vyšších širších pohárov nalámeme dlhé piškóty (do každého pohára 2 ks). Na piškóty rozdelíme 2/3 jabĺk a rovnomerne rozdelíme puding. Navrch rozdelíme tretinu jabĺk ktorá nám ostala a posypeme ich sekanými orechmi. Necháme vychladiť a podávame.

Dobrú chuť!