svetvomne.sk

Tvarohový pohár s jahodami

Jahody ochutené škoricou a korením na perinke zo smotany a tvarohu.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cukor kryštálový1polievková lyžica
Cukor vanilkový1polievková lyžica
Jahody250gramov
Jahody2kusy
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Maslo20gramov
Pistácie25gramov
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
Tvaroh mäkký250gramov
Škorica mletá¼čajovej lyžičky

1. 

jahody 250 g

Jahody pokrájame na menšie kúsky.

2. 

maslo 20 g  pistácie 20 g

Na menšej panvici roztopíme maslo a krátko opekáme nahrubo rozkrájané pistácie.

3. 

Pridáme jahody a premiešame.

4. 

škorica mletá ¼ ČL

Posypeme rovnomerne škoricou a premiešame.

5. 

korenie čierne mleté ¼ ČL

Pridáme korenie a miešame kým uvoľnená šťava z jahôd mierne zhustne. Približne 5 minút.

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

7. 

cukor vanilkový 1 PL  cukor kryštálový 1 PL  tvaroh mäkký 250 g

Pridáme cukor a tvaroh. Miešame až sa cukor úplne rozpustí a vznikne hladký jemný krém.

8. 

Na dno pohárov, alebo misiek, rozdelíme krém.

9. 

pistácie 5 g  jahody 2 ks

Na vrstvu krému dáme dobre vychladnutú jahodovú zmes. Ozdobíme trochou krému, drvenými pistáciami a jahodou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť