Tvarohový pohár s jahodami

Jahody ochutené škoricou a korením na perinke zo smotany a tvarohu.
recept,fotorecept,jahody,jahody,smotana na šľahanie (30-33% tuku),tvaroh mäkký,Dezerty v pohári,Bezlepkové
Dezerty v pohári
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 1 61 | polievková lyžica kcal | |
cukor vanilkový | 1 37 | polievková lyžica kcal | |
jahody | 250 108 | gramov kcal | |
jahody | 2 ?? | kusy kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 20 147 | gramov kcal | |
pistácie | 25 ?? | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
tvaroh mäkký | 250 298 | gramov kcal | |
škorica mletá | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal |
Recept

2.
maslo 20 gramov • pistácie 20 gramov
Na menšej panvici roztopíme maslo a krátko opekáme nahrubo rozkrájané pistácie.

3.
Pridáme jahody a premiešame.


5.
korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Pridáme korenie a miešame kým uvoľnená šťava z jahôd mierne zhustne. Približne 5 minút.


7.
cukor vanilkový 1 polievková lyžica • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • tvaroh mäkký 250 gramov
Pridáme cukor a tvaroh. Miešame až sa cukor úplne rozpustí a vznikne hladký jemný krém.

8.
Na dno pohárov, alebo misiek, rozdelíme krém.

9.
pistácie 5 gramov • jahody 2 kusy
Na vrstvu krému dáme dobre vychladnutú jahodovú zmes. Ozdobíme trochou krému, drvenými pistáciami a jahodou.

Dobrú chuť!