svetvomne.sk

Pečená kuracia pečeňová paštéta

    

Domáca pečená paštéta z kuracích pečienok. Paštétu podávame nastudeno. Najchutnejšia je s čerstvým pečivom alebo chlebom.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
kuracia pečeň500gramov
masť bravčová150mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie4kusy

1. 

kuracia pečeň 500 gramov

Kuracie pečienky umyjeme a odstránime hrubšie stredné kanáliky.

2. 

vajce slepačie 4 kusy  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Do pečienok pridáme rozbité vajíčka, soľ a korenie...

3. 

masť bravčová 150 mililitrov

... prilejeme rozpustenú, nie horúcu, masť a zmixujeme ponorným mixérom.

4. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov

Potom prilejeme šľahačku a opäť premixujeme.

5. 

Tekutú zmes vylejeme do hlbokého pekáča a zakrytú pečieme 40 minút v rozohriatej rúre pri 200°C.

6. 

Po uplynutí uvedeného času paštétu odokryjeme a 10 minút necháme zapiecť.

7. 

Vychladenú pokrájame...

8. 

... a servírujeme. Paštétu skladujeme v chladničke.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť