Pečená kuracia pečeňová paštéta

Domáca pečená paštéta z kuracích pečienok. Paštétu podávame nastudeno. Najchutnejšia je s čerstvým pečivom alebo chlebom.
recept,fotorecept,kuracia pečeň,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Kuracie mäso,Bezlepkové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
kuracia pečeň | 500 600 | gramov kcal | |
masť bravčová | 150 1345 | mililitrov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal |
Recept

2.
vajce slepačie 4 kusy • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Do pečienok pridáme rozbité vajíčka, soľ a korenie...

3.
masť bravčová 150 mililitrov
... prilejeme rozpustenú, nie horúcu, masť a zmixujeme ponorným mixérom.


5.
Tekutú zmes vylejeme do hlbokého pekáča a zakrytú pečieme 40 minút v rozohriatej rúre pri 200°C.

6.
Po uplynutí uvedeného času paštétu odokryjeme a 10 minút necháme zapiecť.

7.
Vychladenú pokrájame...

8.
... a servírujeme. Paštétu skladujeme v chladničke.

Dobrú chuť!