RECEPTY

Plnený kysnutý slimák

Plnený kysnutý slimák

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Koláč s bohatou ovocno-orechovou plnkou.

recept,fotorecept,orechy vlašské,orechy vlašské,lekvár podľa vlastného výberu,broskyne kompótované,Sladké jedlá

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

broskyne kompótované800gramov
cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor kryštálový80gramov
droždie čerstvé42gramov
lekvár podľa vlastného výberu300gramov
maslo60gramov
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká500gramov
orechy vlašské120gramov
soľ1štipka
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. Cesto

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  droždie čerstvé 42 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka hladká 500 gramov  maslo 60 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ 1 štipka  cukor kryštálový 60 gramov

Z mlieka, droždia a cukru necháme vzísť kvások. Ten prilejeme do misy k naváženej múke, pridáme rozpustené maslo, vajce, cukor a štipku soli. Vymiesime cesto ktoré necháme vykysnúť.

Z mlieka, droždia a cukru necháme vzísť...

2. Plnka

orechy vlašské 100 gramov  lekvár podľa vlastného výberu 300 gramov

Orechy nasekáme a zmiešame ich s redším lekvárom (džemom).

Orechy nasekáme a zmiešame ich s redším...

3. 

broskyne kompótované 800 gramov

Kompótované broskyne scedíme a pokrájame na malé kúsky.

Kompótované broskyne scedíme a pokrájame na...

4. Plníme slimáka

Vykysnuté cesto rozvaľkáme (roztiahneme - je vláčne) na pomúčenej doske.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme (roztiahneme - je...

5. 

Natrieme ho, nie celkom po horný okraj, džemovo-orechovou zmesou.

Natrieme ho, nie celkom po horný okraj,...

6. 

Rovnomerne rozložíme pripravené broskyne.

Rovnomerne rozložíme pripravené broskyne....

7. 

Cesto stočíme od spodného okraja. Pri stáčaní je nám veľmi nápomocná silikónová podložka pomocou ktorej sa cesto ľahko stáča, nakoľko je veľmi jemné.

Cesto stočíme od spodného okraja. Pri...

8. 

vajce slepačie 1 kus

Voľný okraj cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a cesto dotočíme do rolády. Potom ho opatrne stočíme do tvaru slimáka.

Voľný okraj cesta potrieme rozšľahaným...

9. 

orechy vlašské 20 gramov  cukor kryštálový 20 gramov

Naplnený koláč premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Premiestňovanie je ťažšie lebo koláč je veľký a treba dávať pozor aby sa nepretrhol. Najjednoduchšie je ho zvrchu prikryť papierom na pečenie, položiť na papier plech a potom všetko naraz, spolu aj s podložkou na ktorej koláč je, prevrátiť a odstrániť podložku. Koláč potrieme vajíčkom a posypeme sekanými orechmi a cukrom.

Naplnený koláč premiestnime na plech vystlaný...

10. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na strednom teplotnom stupni (asi 180-190°C) asi 40 minút.

Pečieme vo vyhriatej rúre na strednom teplotnom...

11. 

Dobre vychladený koláč pokrájame v smere vytvorených závitov.

Dobre vychladený koláč pokrájame v smere...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť