RECEPTY

Tekvicový koláč

Tekvicový koláč

Tradičný jesenný koláč z krehkého maslového cesta a tekvice.

recept,fotorecept,tekvica hokkaido,Koláče,

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová kôra1čajová lyžička
cukor kryštálový50gramov
korenie klinčeky mleté½čajovej lyžičky
maslo100gramov
mlieko sladené zahustené (kondenzované)400mililitrov
muškátový oriešok mletý¼čajovej lyžičky
múka hladká250gramov
soľ1štipka
tekvica hokkaido600gramov
vajce slepačie4kusy
zázvor mletý½čajovej lyžičky
škorica mletá1čajová lyžička

 

Recept

1. 

maslo 100 gramov  cukor kryštálový 50 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ 1 štipka  múka hladká 250 gramov

Z uvedených ingrediencií vymiešame cesto "pâte à foncer". Začneme vymiešaním zmäknutého masla a cukru. Primiešame vajce a soľ. Postupne pridávame preosiatu múku. Hotové cesto odložíme najmenej na pol hodiny do chladničky.

2. 

tekvica hokkaido 600 gramov

Tekvicu ošúpeme, zbavíme stredovej časti s jadierkami a nakrájame na menšie kusy. Pečieme 30 min. pri 200°C.

3. 

Kúsky upečenej tekvice rozmixujeme ponorným mixérom na kašu.

4. 

mlieko sladené zahustené (kondenzované) 400 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy

Primixujeme sladené mlieko a vajcia.

5. 

škorica mletá 1 čajová lyžička  korenie klinčeky mleté ½ čajovej lyžičky  zázvor mletý ½ čajovej lyžičky  muškátový oriešok mletý ¼ čajovej lyžičky  citrónová kôra 1 čajová lyžička

Primiešame korenie a citrónovú kôru.

6. 

Cesto rozvaľkáme a vtlačíme do formy.

7. 

Na cesto vylejeme pripravenú plnku.

8. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies