Tekvicový mrežovník

Chrumkavý koláčik z maslového cesta, plný chutnej tekvicovej plnky a tekvicových jadierok.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,semienka tekvicové lúpané,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 75 302 | gramov kcal | |
cukor práškový | 80 311 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ 2 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 120 881 | gramov kcal | |
múka hladká | 200 694 | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
semienka tekvicové lúpané | 50 280 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 100 311 | mililitrov kcal | |
tekvica hokkaido | 1200 480 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
škrob kukuričný | 30 109 | gramov kcal |
Recept

2.
Tekvicu pokrájame na mesiačiky a upečieme v rúre do mäkka.

3.
Lyžičkou zo šupky stiahneme dužinu.

4.
vajce slepačie 2 kusy • cukor kryštálový 75 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov • škrob kukuričný 30 gramov
Dužinu vložíme do misky, pridáme vajíčka, cukor, smotanu a kukuričný škrob. Ponorným mixérom dohladka zmixujeme.


6.
múka hladká 200 gramov • cukor práškový 80 gramov • maslo 120 gramov • vajce slepačie 1 kus • kypriaci prášok do pečiva ½ čajovej lyžičky
Z múky, cukru, masla, vajíčka a trochy kypriaceho prášku vymiesime cesto. Necháme chvíľu stuhnúť v chlade.

7.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame ho na tenké prúžky. Na pomocnú pomúčenú doštičku (20x30 cm) si poukladáme prúžky do tvaru mriežky.

8.
Cesto znovu premiesime, vložíme do plechu (20x30 cm). V plechu cesto rovnomerne rozvaľkáme a roztlačíme až po horný okraj. Okraje ozdobne urovnáme.

9.
Na cesto nalejeme tekvicovú plnku...

10.
...a poprekladáme prúžky.

11.
Koláč zakryjeme alobalom a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 180°.

12.
Potom alobal odstránime a 10-15 minút dopekáme. Koláč necháme dôkladne vychladnúť a pokrájame.

Dobrú chuť!