svetvomne.sk

Tekvicový koláč s meringou

    

Skvelý tekvicový koláč s vôňou škorice a zázvoru, pokrytý chrumkavým bielkovým snehom.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
citrónová šťava-
cukor kryštálový50gramov
cukor práškový160gramov
maslo80gramov
múka hladká120gramov
orechy vlašské mleté50gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)2polievkové lyžice
soľ-
tekvica hokkaido500gramov
tvaroh jemný mäkký250gramov
vajce slepačie1kus
vaječný bielok2kusy
voda-
voda2polievkové lyžice
zázvor mletý¾čajovej lyžičky
škorica mletá½čajovej lyžičky
škrob zemiakový20gramov

1. 

múka hladká 120 gramov  maslo 80 gramov  cukor práškový 40 gramov  voda 1 polievková lyžica  zázvor mletý ¼ čajovej lyžičky

Z uvedených ingrediencií vypracujeme cesto.

2. 

Forma na koláč ø 26 cm

Cesto natlačíme do formy na koláč a vytiahneme na okraj. Uložíme na hodinu do chladničky. Cesto popicháme vidličkou.

3. 

tekvica hokkaido 500 gramov  voda

Očistíme tekvicu, nakrájame na kocky, vložíme do hrnca, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka. Tekvicu rozmixujeme na pyré.

4. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 2 polievkové lyžice  vajce slepačie 1 kus  cukor kryštálový 50 gramov  zázvor mletý ½ čajovej lyžičky  škorica mletá ½ čajovej lyžičky  škrob zemiakový 20 gramov

Do misy vložíme tvaroh, pridáme smotanu, vajce, cukor, koreniny a všetko spolu vyšľaháme. Pridáme zemiakový škrob a znovu prešľaháme.

5. 

Nakoniec vmiešame vychladené tekvicové pyré.

6. 

orechy vlašské mleté 50 gramov

Cesto vyberieme z chladničky a dáme predpiecť do rúry (horný a dolný ohrev s ventilátorom) na 15 minút pri teplote 160°C. Predpečené cesto posypeme mletými orechmi.

7. 

Tvarohovo tekvicovú zmes vylejeme na predpečené cesto.

8. 

Dáme piecť (horný a dolný ohrev s ventilátorom) na 30 minút pri teplote 160°C.

9. 

vaječný bielok 2 kusy  cukor práškový 120 gramov  voda 1 polievková lyžica  citrónová šťava  soľ

Z vaječných bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh. Vmiešame cukor. Nakoniec primiešame teplú vodu a pár kvapiek citróna.

10. 

Meringu rozotrieme na upečený ľahko vychladený koláč a dáme ešte na 15 minút zapiecť na 160° C. Koláč necháme chladnúť pri otvorených dvierkach rúry.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť