svetvomne.sk

Štrúdľa Hokkaido

    

Vynikajúca šťavnatá štrúdľa plnená strúhanou tekvicou, nektárinkami a tvarohom.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesto lístkové300gramov
cukor kryštálový150gramov
nektárinky500gramov
tekvica hokkaido400gramov
tvaroh mäkký200gramov
vajce slepačie1kus

1. Tekvica Hokkaido

tekvica hokkaido 400 gramov

Tekvicu ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a odstránime z nej semienka. Postrúhame ju na hrubšom strúhadle na slížiky.

Tekvica Hokkaido

2. Nektárinky

nektárinky 500 gramov

Nektárinky umyjeme, rozpolíme a pokrájame ich na malé kúsky.

Nektárinky

3. Cesto

cesto lístkové 300 gramov  tvaroh mäkký 200 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na pomúčenej doske. Cesto nesmie byť rozvaľkané na hrubo, ale ani nie na veľmi tenko. Na cesto natrieme mäkký tvaroh. Na jednom okraji necháme cesto cca 3 - 4 cm nepokryté.

Cesto

4. 

Na tvaroh rovnomerne rozložíme nastrúhanú tekvicu.

5. 

cukor kryštálový 150 gramov

Na tekvicu rozložíme nektárinky a posypeme ich povrchu cukrom.

6. 

vajce slepačie 1 kus

Cesto zavinieme. Nepokrytý okraj natrieme rozšľahaným vajíčkom a zavinovanie dokončíme.

7. 

Štrúdľu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Natrieme ju rozšľahaným vajíčkom a povrchu poprepichujeme špajdľou.

8. 

Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C cca 40 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť