Štrúdľa Hokkaido
Vynikajúca šťavnatá štrúdľa plnená strúhanou tekvicou, nektárinkami a tvarohom.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,nektárinky,tvaroh mäkký,Štrúdle,
Štrúdle
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 300 | gramov | |
cukor kryštálový | 150 | gramov | |
nektárinky | 500 | gramov | |
tekvica hokkaido | 400 | gramov | |
tvaroh mäkký | 200 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1. Tekvica Hokkaido
tekvica hokkaido 400 gramov
Tekvicu ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a odstránime z nej semienka. Postrúhame ju na hrubšom strúhadle na slížiky.
3. Cesto
cesto lístkové 300 gramov • tvaroh mäkký 200 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na pomúčenej doske. Cesto nesmie byť rozvaľkané na hrubo, ale ani nie na veľmi tenko. Na cesto natrieme mäkký tvaroh. Na jednom okraji necháme cesto cca 3 - 4 cm nepokryté.
4.
Na tvaroh rovnomerne rozložíme nastrúhanú tekvicu.
6.
vajce slepačie 1 kus
Cesto zavinieme. Nepokrytý okraj natrieme rozšľahaným vajíčkom a zavinovanie dokončíme.
7.
Štrúdľu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Natrieme ju rozšľahaným vajíčkom a povrchu poprepichujeme špajdľou.
8.
Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C cca 40 minút.
Dobrú chuť!