RECEPTY

Černicovo orechová dobrota

Černicovo orechová dobrota

Jesenné pečenie

recept,fotorecept,černice,orechy vlašské mleté,Štrúdle

Štrúdle

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové400gramov
cukor kryštálový150gramov
cukor práškový30gramov
orechy vlašské mleté200gramov
černice250gramov

 

Recept

1. Príprava černíc a orechov

černice 250 gramov  orechy vlašské mleté 200 gramov

Nazbierané, alebo kúpené černice preberieme, odstránime z nich poškodené plody a umyjeme pod tečúcou vodou. Orechy pomelieme.

2. Príprava cesta

cesto lístkové 400 gramov  cukor kryštálový 150 gramov

Lístkové cesto na tenko vyvaľkáme na pomúčenej podložke na dvojnásobnú veľkosť plechu na pečenie. Na plech položíme papier na pečenie, lístkové cesto tak, aby nám polovica zostala na podložke, neprekrajujeme.

3. 

Na časť cesta v plechu rovnomerne rozložíme černice, posypeme mletými orechmi a kryštálovým cukrom.

4. 

Časť cesta, ktorú máme na podložke preložíme na jednotlivé vrstvy ingrediencií, po okrajoch cesto utlačením spojíme. Povrch cesta jemne popicháme vidličkou.

5. Pečieme

cukor práškový 30 gramov

Pečieme v rozohriatej rúre na strednom stupni, približne 25 minút. Upečený koláč posypeme ešte teplý práškovým cukrom.

6. Servírujeme

Po vychladnutí podávame nakrájaný na rezy.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies