Černicovo orechová dobrota
Jesenné pečenie
recept,fotorecept,černice,orechy vlašské mleté,Štrúdle
Štrúdle
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 400 | gramov | |
cukor kryštálový | 150 | gramov | |
cukor práškový | 30 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 200 | gramov | |
černice | 250 | gramov |
Recept
1. Príprava černíc a orechov
černice 250 gramov • orechy vlašské mleté 200 gramov
Nazbierané, alebo kúpené černice preberieme, odstránime z nich poškodené plody a umyjeme pod tečúcou vodou. Orechy pomelieme.
2. Príprava cesta
cesto lístkové 400 gramov • cukor kryštálový 150 gramov
Lístkové cesto na tenko vyvaľkáme na pomúčenej podložke na dvojnásobnú veľkosť plechu na pečenie. Na plech položíme papier na pečenie, lístkové cesto tak, aby nám polovica zostala na podložke, neprekrajujeme.
3.
Na časť cesta v plechu rovnomerne rozložíme černice, posypeme mletými orechmi a kryštálovým cukrom.
4.
Časť cesta, ktorú máme na podložke preložíme na jednotlivé vrstvy ingrediencií, po okrajoch cesto utlačením spojíme. Povrch cesta jemne popicháme vidličkou.
5. Pečieme
cukor práškový 30 gramov
Pečieme v rozohriatej rúre na strednom stupni, približne 25 minút. Upečený koláč posypeme ešte teplý práškovým cukrom.
6. Servírujeme
Po vychladnutí podávame nakrájaný na rezy.
Dobrú chuť!