Tekvicové sufflé

Najlahodnejšia rýchla chuťovka z tekvice.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 270 119 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
muškátový oriešok mletý | 0 ?? | kcal | |
olej repkový | 1 135 | polievková lyžica kcal | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 70 253 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
syr Eidam | 100 ?? | gramov kcal | |
tekvica hokkaido | 700 280 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
víno biele suché | 150 ?? | mililitrov kcal |
Recept

2.
tekvica hokkaido 700 gramov • víno biele suché 150 mililitrov
Tekvicu ošúpeme, pomocou lyžice vyberieme z nej jadierka. Dužinu nastrúhame. Nastrúhanú dužinu pridáme k opraženej cibuľke. Zalejeme vínom a 15 minút podusíme.


4.
Udusenú tekvicu spolu s cibuľou premiestnime do väčšej misy. Necháme vychladnúť. Ručným ponorným mixérom rozmixujeme zmes na kašu.

5.
syr Eidam 100 gramov • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 70 gramov • soľ 1 čajová lyžička • muškátový oriešok mletý
Do vychladenej zmesi pridáme žĺtky, syr, krupicu, štipku muškátového orieška a soľ. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.


Dobrú chuť!