Tekvicové sufflé
Najlahodnejšia rýchla chuťovka z tekvice.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,Slané chuťovky,Sezónne recepty
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 270 | gramov | |
maslo | - | ||
muškátový oriešok mletý | - | ||
olej repkový | 1 | polievková lyžica | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 70 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Eidam | 100 | gramov | |
tekvica hokkaido | 700 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
víno biele suché | 150 | mililitrov |
Recept
2.
tekvica hokkaido 700 gramov • víno biele suché 150 mililitrov
Tekvicu ošúpeme, pomocou lyžice vyberieme z nej jadierka. Dužinu nastrúhame. Nastrúhanú dužinu pridáme k opraženej cibuľke. Zalejeme vínom a 15 minút podusíme.
4.
Udusenú tekvicu spolu s cibuľou premiestnime do väčšej misy. Necháme vychladnúť. Ručným ponorným mixérom rozmixujeme zmes na kašu.
5.
syr Eidam 100 gramov • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 70 gramov • soľ 1 čajová lyžička • muškátový oriešok mletý
Do vychladenej zmesi pridáme žĺtky, syr, krupicu, štipku muškátového orieška a soľ. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
Dobrú chuť!