svetvomne.sk

Tekvicové sufflé

    

Najlahodnejšia rýchla chuťovka z tekvice.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa270gramov
maslo-
muškátový oriešok mletý-
olej repkový1polievková lyžica
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)70gramov
soľ1čajová lyžička
syr Eidam100gramov
tekvica hokkaido700gramov
vajce slepačie3kusy
víno biele suché150mililitrov

1. 

olej repkový 1 polievková lyžica  cibuľa 270 gramov

V panvici na oleji opražíme cibuľu.

2. 

tekvica hokkaido 700 gramov  víno biele suché 150 mililitrov

Tekvicu ošúpeme, pomocou lyžice vyberieme z nej jadierka. Dužinu nastrúhame. Nastrúhanú dužinu pridáme k opraženej cibuľke. Zalejeme vínom a 15 minút podusíme.

3. 

vajce slepačie 3 kusy

Rozbijeme vajcia. Bielka oddelíme od žĺtkov. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.

4. 

Udusenú tekvicu spolu s cibuľou premiestnime do väčšej misy. Necháme vychladnúť. Ručným ponorným mixérom rozmixujeme zmes na kašu.

5. 

syr Eidam 100 gramov  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 70 gramov  soľ 1 čajová lyžička  muškátový oriešok mletý

Do vychladenej zmesi pridáme žĺtky, syr, krupicu, štipku muškátového orieška a soľ. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.

6. 

maslo

Zmes rozdelíme do maslom vymastených zapekacích formičiek. Pečieme 25 minút na 180 °C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť