RECEPTY

Jemný tekvicový koláč so skyrom

Jemný tekvicový koláč so skyrom

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Voňavý tekvicový koláč s lahodným krémom zo skyru a šľahačky.

recept,fotorecept,tekvica hokkaido,skyr,Koláče,Sezónne recepty

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový130gramov
cukor práškový2polievkové lyžice
korenie kurkuma-
kypriaci prášok do pečiva12gramov
mlieko plnotučné 3,5%100mililitrov
muškátový oriešok mletý-
múka hladká120gramov
olej repkový100mililitrov
orechy vlašské mleté200gramov
skyr200gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ-
tekvica hokkaido300gramov
vajce slepačie5kusov
zázvor mletý1čajová lyžička
škorica mletá1čajová lyžička
škorica mletá-

 

Recept

1. 

tekvica hokkaido 300 gramov

Tekvicu očistíme a nahrubo nastrúhame.

Tekvicu očistíme a nahrubo nastrúhame....

2. 

vajce slepačie 5 kusov  soľ

Vajcia vyšľaháme so štipkou soli.

Vajcia vyšľaháme so štipkou soli....

3. 

cukor kryštálový 130 gramov

Pridáme cukor a všetko spolu šľaháme približne 5 minút pokiaľ sa nám objem štvornásobne zväčší.

Pridáme cukor a všetko spolu šľaháme...

4. 

olej repkový 100 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov

Do vyšľahanej zmesi pridáme olej a mlieko. Všetko spolu prešľaháme.

Do vyšľahanej zmesi pridáme olej a mlieko....

5. 

Do cesta zapracujeme nastrúhanú tekvicu.

Do cesta zapracujeme nastrúhanú tekvicu. ...

6. 

múka hladká 120 gramov  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov  orechy vlašské mleté 200 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  zázvor mletý 1 čajová lyžička  muškátový oriešok mletý  korenie kurkuma

V miske zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme mleté orechy, štipku kurkumi, štipku muškátového orecha, zázvor a škoricu. Túto sypkú zmes vmiešame do cesta. Všetko spolu prešľaháme.

V miske zmiešame múku s práškom do pečiva,...

7. 

Forma na pečenie obdĺžniková 26 cm x 38 cm

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 160° C 35 minút. Koláč necháme po upečení vychladnúť.

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na...

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  skyr 200 gramov  cukor práškový 2 polievkové lyžice

Smotanu vyšľaháme, pridáme skyr, cukor.

Smotanu vyšľaháme, pridáme skyr, cukor. ...

9. 

škorica mletá

Zmes rozotrieme na vychladený korpus, jemne posypeme škoricou.

Zmes rozotrieme na vychladený korpus, jemne...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť