Jemný tekvicový koláč so skyrom
Voňavý tekvicový koláč s lahodným krémom zo skyru a šľahačky.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,skyr,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 130 | gramov | |
cukor práškový | 2 | polievkové lyžice | |
korenie kurkuma | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 12 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 100 | mililitrov | |
muškátový oriešok mletý | - | ||
múka hladká | 120 | gramov | |
olej repkový | 100 | mililitrov | |
orechy vlašské mleté | 200 | gramov | |
skyr | 200 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | - | ||
tekvica hokkaido | 300 | gramov | |
vajce slepačie | 5 | kusov | |
zázvor mletý | 1 | čajová lyžička | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička | |
škorica mletá | - |
Recept
3.
cukor kryštálový 130 gramov
Pridáme cukor a všetko spolu šľaháme približne 5 minút pokiaľ sa nám objem štvornásobne zväčší.
4.
olej repkový 100 mililitrov • mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov
Do vyšľahanej zmesi pridáme olej a mlieko. Všetko spolu prešľaháme.
5.
Do cesta zapracujeme nastrúhanú tekvicu.
6.
múka hladká 120 gramov • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov • orechy vlašské mleté 200 gramov • škorica mletá 1 čajová lyžička • zázvor mletý 1 čajová lyžička • muškátový oriešok mletý • korenie kurkuma
V miske zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme mleté orechy, štipku kurkumi, štipku muškátového orecha, zázvor a škoricu. Túto sypkú zmes vmiešame do cesta. Všetko spolu prešľaháme.
7.
Forma na pečenie obdĺžniková 26 cm x 38 cm
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 160° C 35 minút. Koláč necháme po upečení vychladnúť.
8.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • skyr 200 gramov • cukor práškový 2 polievkové lyžice
Smotanu vyšľaháme, pridáme skyr, cukor.
Dobrú chuť!