svetvomne.sk

Jemný tekvicový koláč so skyrom

    

Voňavý tekvicový koláč s lahodným krémom zo skyru a šľahačky.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 

1. 

tekvica hokkaido 300 gramov

Tekvicu očistíme a nahrubo nastrúhame.

2. 

vajce slepačie 5 kusov  soľ

Vajcia vyšľaháme so štipkou soli.

3. 

cukor kryštálový 130 gramov

Pridáme cukor a všetko spolu šľaháme približne 5 minút pokiaľ sa nám objem štvornásobne zväčší.

4. 

olej repkový 100 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov

Do vyšľahanej zmesi pridáme olej a mlieko. Všetko spolu prešľaháme.

5. 

Do cesta zapracujeme nastrúhanú tekvicu.

6. 

múka hladká 120 gramov  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov  orechy vlašské mleté 200 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  zázvor mletý 1 čajová lyžička  muškátový oriešok mletý  korenie kurkuma

V miske zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme mleté orechy, štipku kurkumi, štipku muškátového orecha, zázvor a škoricu. Túto sypkú zmes vmiešame do cesta. Všetko spolu prešľaháme.

7. 

Forma na pečenie obdĺžniková 26 cm x 38 cm

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 160° C 35 minút. Koláč necháme po upečení vychladnúť.

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  skyr 200 gramov  cukor práškový 2 polievkové lyžice

Smotanu vyšľaháme, pridáme skyr, cukor.

9. 

škorica mletá

Zmes rozotrieme na vychladený korpus, jemne posypeme škoricou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť